Ανοικτό το ενδεχόμενο lockdown σε όλη τη χώρα έως 15 Μαρτίου - πάνω από 2.000 τα κρούσματα σήμερα

15:46 2/3/2021 - Πηγή: Antinews

Σκέψεις για καθολικό lockdown, σε όλη τη χώρα, μέχρι και τις 15 Μαρτίου, υπάρχουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μεταξύ μελών της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, που συνεδριάζει εκτάκτως αύριο το πρωί για την αξιολόγηση των νέων επιδημιολογικών δεδομένων και όπως όλα δείχνουν τη λήψη νέων μέτρων.

Εφόσον υπάρξει εισήγηση για ολικό lockdown, οι πληροφορίες λένε πως θα είναι το "τελευταίο χαρτί" σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς, πριν την επιχείρηση για άνοιγμα

του λιανεμπορίου.

Είναι μια λύση που είναι πολύ πιθανόν να υιοθετηθεί, αντί της πρότασης να μπουν και άλλες περιφέρειες σε βαθύ κόκκινο, λόγω της αύξησης του ιικού φορτίου.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να μπει κόφτης στο μήνυμα με την επιλογή 6, ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις ή στην περίπτωση της Αττικής, οι μετακινήσεις να γίνονται αυστηρά εντός του δήμου.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει ασφυκτική, με τις πληρότητες στις ΜΕΘ να ξεπερνούν το 93%.

Νέα εκτόξευση κρουσμάτων, πάνω από 2.000 τα κρούσματα σήμερα

Νέα εκτόξευση αναμένεται σήμερα στον αριθμό των νέων κρουσμάτων που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ το απόγευμα, όσο και των διασωληνωμένων ασθενών.

Σύμφωνα με τις πρώτες ασφαλείς πληροφορίες, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων θα ξεπεράσει σήμερα τις δύο χιλιάδες, ενώ έχει γίνει και υψηλός αριθμός διαγνωστικών τεστ.

Σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ - ποια νέα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι

Εν τω μεταξύ, η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης:

-Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού

-Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση

-Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί, αύριο το απόγευμα, στην τακτική ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, στη σύσκεψη του Μαξίμου συζητήθηκε τι παραπάνω μπορεί να προστεθεί στη βεντάλια των μέτρων, όσον αφορά στις περιοχές με διασπορά. Και η διασπορά οφείλεται τόσο στις μεταλλάξεις, όσο και στη χαλαρωση που παρατηρείται και η οποία μπορεί να είναι και λογική, λόγω της κούρασης στην κοινωνία...

Αύριο το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη σύσκεψη, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την πανδημία. Οι ανακοινώσεις θα κινούνται προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι η ενίσχυση του συστήματος υγείας και η δεύτερη τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς.

Για παράδειγμα στο τραπέζι έχει μπει η επέκταση περιοριστικών μέτρων και πέραν της Αττικής, καθώς και η ενίσχυση ΜΕΘ με σύμπραξη ιδιωτικού τομέα. Σε κάθε μέτρο που εξετάζεται, όπως για παράδειγμα ο περιορισμός της κυκλοφορίας τις καθημερινές από τις 6 ή η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων, ζυγίζονται τα υπέρ και τα κατά αλλά και η δυνατότητα εφαρμογής τους. Ωστόσο δεν απουσιάζουν φωνές ειδικών που κάνουν λόγο για την επιβολή σκληρού lockdown τύπου Μαρτίου, διάρκειας δυο εβδομάδων ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία.

Επίσης, στο μικροσκόπιο μπήκε και ο αριθμός 6 που στέλνουν οι πολίτες για άσκηση, καθώς έχει παρατηρηθεί κατάχρηση της εφαρμογής του.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα