Ανασχηματισμός αν περάσει η συμφωνία

Σαρωτικό ανασχηματισμό στην κυβέρνηση σκέφτεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση που περάσει η συμφωνία από τη Βουλή και δεν προκύψει κανένα σενάριο εκλογών ή άλλης πολιτικής ανατροπής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να βγάλει από το όχημα όσους δεν μπορούν να υπηρετήσουν τη μνημονιακή στροφή που έχει πάρει. Ήδη τα ονόματα που είναι φαβορί προς αποχώρηση είναι αυτά του Παν. Λαφαζάνη,

του Δημ. Στρατούλη, του Π. Σκουρλέτη, της Τ. Χριστοδουλόπουλου και του συζύγου της Θ. Δρίτσα. Πρόκειται για τη λεγόμενη αριστερή αντιπολίτευση της Αριστεράς που όμως δεν προτίθεται να ρίξει την κυβέρνηση.

Σκέφτονται δηλαδή να ψηφίσουν την συμφωνία αλλά να αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα χωρίς να αίρουν την εμπιστοσύνη τους στον Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να επανασυσπειρώσει το κόμμα του που παρουσιάζει διαλυτικές τάσεις και να βάλει όσο το δυνατόν περισσότερους προεδρικούς που θα τηρήσουν πιστά την κυβερνητική γραμμή. Άγνωστο είναι τι θα κάνει με τους ΑΝΕΛ καθώς αυτοί δεν προτίθενται να χάσουν τις θεσούλες τους για ένα… μνημόνιο, για μερικά… ψωροδισεκατομμύρια που θα επιβληθούν στον ελληνικό λαό.

Ο ανασχηματισμός θα είναι απλά μια παράταση στον νεκρό. Ο Τσίπρας δεν ξέρει ότι το κόμμα του πνέει τα λοίσθια εξαιτίας της διάψευσης των προσδοκιών και με το που θα έρθουν και τα πρώτα σημειώματα με τα χαράτσια απλά θα επιβεβαιωθεί ο πολιτικός θάνατος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα προσπαθήσει να κάνει κινήσεις μέσα στο καλοκαίρι ώστε να μην έρθει βαρύ το φθινόπωρο με τα τόσα φορολογικά μέτρα να πλήττουν την ελληνική κοινωνία. Η υλοποίηση της συμφωνίας, εφόσον επιτευχθεί, θα χρειαστεί γερά στομάχια από τους Συριζαίους για να την υλοποιήσουν. Θα χρειαστεί «ταλιμπάν» κι όχι εκείνους που εκτέθηκαν με το να μιλάνε συνέχεια για αντιμνημόνια ενώ τώρα είναι αναγκασμένοι να βάλουν την υπογραφή τους στο όνειδος που έφερε ο Τσίπρας από τις Βρυξέλλες.

Η ζωή αυτής της κυβέρνησης είναι βραχύβια και λόγω του ότι αυτά τα μέτρα που πάρθηκαν δεν λύνουν το πρόβλημα του χρηματοδοτικού κενού που υπολογίζεται σε πάνω από 20 δις ευρώ. Σε λίγους μήνες δηλαδή θα έρθουν οι θεσμοί και θα σου πουν ότι πρέπει να πας σε νέο πρόγραμμα διότι αλλιώς χρεοκόπησες. Νέο πρόγραμμα σημαίνει νέο μνημόνιο και αυτό είναι αδύνατο να το αντέξει ούτε ο πιο χοντρόπετσος Συριζαίος. Επομένως, αν δεν υπάρξουν τώρα πολιτικές εξελίξεις, μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή κάτι άλλο, τότε θα είναι θερμό πολιτικά το φθινόπωρο που μας έρχεται.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα