Ανακοινώνονται σήμερα τα νέα μέτρα – Συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή των Ειδικών

16:14 9/2/2021 - Πηγή: Antinews

Ολοκληρώθηκε μετά από μία ώρα η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την εισήγηση του υπουργού Υγείας για ολικό lockdown στην Αττική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών, η οποία θα εισηγηθεί προτάσεις για τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα.

Στην σύσκεψη στο Μαξίμου, συμμετείχαν εκτός από τον πρωθυπουργό, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε η επιβολή ενός πιο σκληρού lockdown τύπου Μαρτίου, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα ξεκίνησαν να πιέζουν ξανά το ΕΣΥ.

Βγαίνοντας από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων και της καταστάσεως. Παρατέθηκαν τα δεδομένα, ο Πρωθυπουργός ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής των επιστημόνων έτσι ώστε να εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει, θα κάνει τις εισηγήσεις της και μετά θα ανακοινωθούν τα όποια μέτρα».

Ανακοινώνει 1700 κρούσματα ο ΕΟΔΥ

Ο υπουργός Υγείας, ξεκαθάρισε το πρωί της Τρίτης ότι ο ίδιος θα εισηγηθεί καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου εφόσον και τα σημερινά δεδομένα είναι υψηλά για ακόμα μια φορά. Λίγη ώρα αργότερα, ο ΕΟΔΥ είχε τα πρώτα στοιχεία του 24ώρου, τα οποία κατέγραφαν έκρηξη κρουσμάτων. Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου 1700 νέα κρούσματα, με την Αττική να βρίσκεται στο «κόκκινο».

Πηγή: newsbreak.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα