Αν τολμάς παραιτήσου (Ψεύτικες απειλές από τον Αλέξη)

Όπως ίσως θα θυμάστε, η αρχή του τέλους του Καραμανλή ήταν όταν η εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου είχε βγει με τίτλο ότι ο πρωθυπουργός ήταν «κουρασμένος». Από τότε ο πρωθυπουργός και η ΝΔ πήραν την κάτω βόλτα, εκεί γύρω στο 2009 για να έρθει ο γιος του Ανδρέα με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα.

Λίγα χρόνια μετά η ίδια εφημερίδα του Χατζηνικολάου, που έχει καλό ρεπορτάζ στο Μαξίμου, είτε είναι η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει με πρωτοσέλιδο που λέει ότι ο Τσίπρας

«απειλεί με παραίτηση». Ότι ο πρωθυπουργός πήγε στον Ολάντ όχι για να φάει κρουασάν όπως το είχαμε φανταστεί αλλά για να πει στον αποτυχημένο Γάλλο πρόεδρο ότι “‘Η θα κλείσει η αξιολόγηση με τα μέτρα που αποφασίσαμε το καλοκαίρι ή… εγώ φεύγω!”.

Το ίδιο φέρεται να είπε και στον Μάρτιν Σουλτς ο κ. Τσίπρας δείχνοντας ότι πλέον δεν έχει άλλες αντοχές. Όπως τότε ο όψιμος φίλος του ήταν… κουρασμένος, έτσι και σήμερα ο ίδιος αισθάνεται ότι δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο. Αν δεν περάσει η συμφωνία στη Βουλή ή μάλλον αν δε έρθει μια συμφωνία στους βουλευτές που θα μπορούν να την ψηφίσουν η κυβέρνηση θα διαλυθεί.

Αν βεβαίως ισχύει το ρεπορτάζ για τον νέο… κουρασμένο πρωθυπουργό τότε βρισκόμαστε μπροστά σε έναν ακόμη ωμό εκβιασμό ενός επικίνδυνου ανθρώπου που δεν σκέφτηκε ούτε μια φορά το καλό της πατρίδας του.

Κατ΄ αρχάς αν όντως ο Τσίπρας απειλεί να τα βροντήξει και να φύγει εμείς είμαστε πρόθυμοι να τον βοηθήσουμε να το κάνει. Ή για να θυμηθούμε μια γνωστή στους αριστερούς φράση «είμαστε έτοιμοι να του δώσουμε το σκοινί για να κρεμαστεί». Αν ο Τσίπρας απειλεί με παραίτηση ας το κάνει πριν το Πάσχα. «Παραιτήσου Αλέξη έτσι κι αλλιώς, δε σε θέλει ο λαός». Αν και το ορθό θα ήταν να ψηφίσουν πρώτα τα μέτρα του μνημονίου που υπέγραψαν και μετά ας ξεκουμπιστούν.

Ωστόσο, έχει σημασία ποιος λέει ότι απειλεί ο Τσίπρας με παραίτηση. Η εφημερίδα του Χατζηνικολάου η οποία στήριξε το «εγχείρημα» ΣΥΡΙΖΑ και τώρα σιγά – σιγά έχει πιάσει… τοίχο και αποστασιοποιείται αφού καταλαβαίνει ότι έχει να κάνει με ημίτρελους. Οπότε δύο τινά συμβαίνουν. Ή ο Τσίπρας μέσω του Χατζηνικολάου μας προετοιμάζει για ηρωϊκή έξοδο ή και πάλι ο Τσίπρας μέσω του γνωστού δημοσιογράφου στήνει σκηνικό έντασης, πανικού και φόβου ώστε να προετοιμάσει τον κόσμο για τα δύσκολα μέτρα που έρχονται. Ποιος πολίτης άλλωστε θέλει να πάει να ξαναψηφίσει; Ποιος επιχειρηματίας θα επέλεγε να πάει σε εκλογές;

Και κυρίως ποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχε σαπούνι να πλυθεί θα αφήσει τον μισθό και την εξουσία του για να μην ψηφίσει τα μέτρα που έρχονται;

Επειδή είμαστε σίγουροι ότι αυτοί που μας κυβερνούν είναι φιλοτομαριστές και αριβίστες, είναι εξουσιομανείς και φιλάργυροι, λέμε ξεκάθαρα ότι κανείς δεν θα ήθελε στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα εκλογές. Και πώς η «απειλή» Τσίπρα ότι θα παραιτηθεί είναι ψεύτικη, αν και κρύβει την απόγνωσή του.

Όμως, ακόμη και αν ψηφίσουν τα μέτρα οι βουλευτές που θα «τσιμπήσουν» και δεν θα θελήσουν να χάσουν τη θεσούλα τους, για πόσο καιρό πιστεύουν ότι θα κοροϊδεύουν τον κόσμο πως τάχα είναι αριστεροί; Πόσο θα κοροϊδεύουν ότι έρχεται η ανάπτυξη; Πόσο νομίζουν ότι θα περνά η πλάνη που έχουν στήσει και το κράτος που έχουν οικοδομήσει;

Τα ψωμιά τους είναι λίγα και τα πολιτικά παιχνίδια του Τσίπρα δεν περνάνε. Άλλωστε δεν είναι καν πρωτότυπα. Τα έκανε συχνά ο «ήρωας» του νυν πρωθυπουργού ο Ανδρέας Παπανδρέου που κάθε τρεις και λίγο απειλούσε το Πασόκους ότι θα φύγει.

Αλλά δεν τρώμε πλέον κουτόχορτο. Ο σανός που ταΐζει ο Τσίπρας τον κόσμο τελειώνει. Έρχεται η στιγμή που και τα γαϊδούρια θέλουν άλλη τροφή.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα