Αν δεν το πήρατε χαμπάρι η Βουλή συζητά τον Προϋπολογισμό

Αν κάποιος άνοιγε το κανάλι της Βουλής για να παρακολουθήσει τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του2012, μάλλον θα απογοητεύονταν… Τα αριθμητικά νούμερα αντικαταστάθηκαν με άλλα «νούμερα» που βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν τα εσωκομματικά τους απωθημένα και να διογκώσουν το ήδη τεταμένο κλίμα στο ΠΑΣΟΚ.

Δεδομένου λοιπόν πως την Τρίτη τα μεσάνυχτα θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό ΠΑΣΟΚ,

ΝΔ, ΛΑΟΣ και καμιά δεκαριά ανεξάρτητοι βουλευτές, οι ΠΑΣΟΚοι ασχολήθηκαν με πολύ «σοβαρότερα» θέματα, όπως για παράδειγμα η καταμέτρηση… δυνάμεων. Η πιο ηχηρή ήταν εκείνη του Βενιζέλου που τον χειροκρότησαν στην ομιλία του δυο φορές…!!!

Οι «άλλοι» αρκέσθηκαν στο ξεκατίνιασμα, μιας και η συζήτηση μεταδιδόταν απ΄ ευθείας από το κανάλι της Βουλής και την ΕΤ1.

Κάποιοι βέβαια στους διαδρόμους συνέδεαν την «επίθεση» Χρυσοχοϊδη με την έλευση του Αμερικανού Αντιπροέδρου, αλλά ίσως είναι και κακία. Σημασία έχει πως η συνέντευξή του στο ΜΕΓΚΑ (που αλλού…) τους ταρακούνησε…

Το έναυσμα έδωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του Μιχ. Χρυσοχοΐδη, τόνισε: «Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Η αχαριστία, η αλαζονεία και η προπέτεια θα κριθούν στο τέλος από τον κόσμο».

Η Υπουργός Παιδείας  Άννα Διαμαντοπούλου είπε: «διαδικασίες που αφορούν κόμματα και πρόσωπα και πρέπει και μπορεί να γίνουν. Μόνο που δεν πρέπει το τοπίο συγκρούσεων να μεταφερθεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης και αυτό είναι ένα καθήκον που έχει ο καθένας από εμάς».

«Ο Πρωθυπουργός πρέπει να μην διστάσει να ζητήσει παραιτήσεις κορυφαίων Υπουργών εφόσον υπερβούν τα όρια των διαγκωνισμών. Να δείξει “guts”, γιατί η εποχή είναι πολύ επικίνδυνη» είπε ο Μ. Ανδρουλάκης σχολιάζοντας με νόημα «φτώχυνε το μοναστήρι, σκόρπισαν οι καλογήροι».

«Να θυμίσουμε σε όλους που ήταν σε κυβερνητικές θέσεις ότι βρίσκονταν στο ίδιο καράβι, ούτε σε άλλο καράβι ούτε σε άλλη χώρα. Ο καθένας να κάνει τον δικό του απολογισμό», σχολίασε και ο Χ. Πρωτόπαπας…

 

Η συνέχεια του έργου «ανεμοσκορπίσματα» αύριο και μεθαύριο σε δυο πολύωρα επεισόδια Δευτέρα – Τρίτη.

Πάντως ο Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση,  προανήγγειλε την κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου στις αρχές Ιανουαρίου και ζήτησε τη στήριξη της βουλής για τους χειρισμούς του στο PSI.

Εξουσιοδοτήσεις από τους βουλευτές για να προχωρήσουν στο άνοιγμα λογαριασμών τους στην Ελβετία – αν υπάρχουν – ζήτησε ο Φ. Πετσάλνικος.

Όπως είπε, οι βουλευτές θα πρέπει να αποστείλουν τις εξουσιοδοτήσεις στην Επιτροπή Ελέγχου των Πόθεν Έσχες ώστε να απευθυνθεί στις αρμόδιες ελβετικές αρχές για να υπάρξει άπλετο φως σχετικά με τις πρόσφατες καταγγελίες.

(αφορμή οι καταγγελίες του Ελβετού βουλευτή κ. Ι. Ζησιάδη για ύπαρξη (;) λογαριασμών στην Ελβετία Ελλήνων πολιτικών…)

Keywords
Τυχαία Θέματα