Αμετανόητα μνημονιακός ο Βενιζέλος

Μονομανία εναντίον του Τσίπρα έχει ο Βενιζέλος, υπονομεύοντας έτσι από μόνος του το σχέδιο που διακινεί για συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση. Αυτή η στάση επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι το πραγματικό σχέδιο του Βενιζέλου είναι να βάλει στην κυβέρνηση την ΔΗΜΑΡ

και να «υποχρεώσει» την ΝΔ να αποδεχθεί και να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση. Κατά τον Βενιζέλο «η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει βιώσιμη και υπεύθυνη κυβέρνηση, που να κάνει κάτι καλύτερο για τη χώρα»…

Μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και στήριξε το μνημόνιο που έχει υπογράψει. Αναφορικά με τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία του μνημονίου, ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά: «Καταγγελία ποιας σύμβασης; Αυτής που μείωσε το χρέος και 50% του ΑΕΠ; Αυτής που στηρίζει τις τράπεζες για να στηρίξει καταθέσεις πολιτών; Αυτής που προστατεύει τις καταθέσεις των ελληνικών οικογενειών; Αυτής που επιτρέπει να πέσουν τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ ρευστότητας για επενδύσεις και καταπολέμηση ανεργίας; Αυτής που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε έργα υποδομής ύψους 55 δισ. και μπορούν αν κινήσουν τον τροχό της ανάπτυξης;».

Για τον Βενιζέλο το ΠΑΣΟΚ τιμωρήθηκε γιατί θεωρήθηκε υπεύθυνο για τις επιπτώσεις της κρίσης, αλλά ο λαός μάλλον έκανε λάθος γιατί, όπως είπε, δεν διαχώρισε αυτούς που είχαν την κύρια ευθύνη έως το 2009 και αυτούς που ταυτίστηκαν με τη δύσκολη φάση της διαχείρισης της κρίσης!

Ο Βενιζέλος έδειξε ότι φοβάται τις εκλογές λέγοντας ότι «υπάρχει πρόβλημα εθνικής και κοινωνικής συνοχής, γι’ αυτό πρέπει αποφύγουμε άλλον ένα εθνικό διχασμό».

Όσον αφορά τα σενάρια για κυβέρνηση συνεργασίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με μοναδικό όρο ότι θα διασφαλίζεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα