Αλώνισαν στο Αιγαίο οι Τούρκοι «συνοδεύοντας» τον Καμμένο στην περιοδεία του-

Την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος μαζί με βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κάνουν περιοδεία στα ακριτικά νησιά, οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο.

Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 μπήκαν νωρίς το πρωί στον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή μεταξύ Λέσβου-Χίου αλλά δύο φορές τράπηκαν σε φυγή από τους Ελληνες πιλότους.

Την πρώτη φορά οι Τούρκοι πιλότοι αρνήθηκαν να σταματήσουν την παράτυπη πτήση παρά το γεγονός ότι αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν εικονικά από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής τα οποία απογειώθηκαν από την Σκύρο.

Μετά την εμπλοκή το ζευγάρι των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών βγήκε από τον ελληνικό εναέριο χώρο. Στην συνέχεια παραβίασαν και πάλι τον εθνικό εναέριο χώρο στην περιοχή μεταξύ Χιου και Σάμου. Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής προσέγγισαν τα τουρκικά F-16 και τα αναχαίτισαν για δεύτερη φορά.

Οταν τελικά οι Τούρκοι πιλότοι αποφάσισαν να επιστρέψουν στην βάση τους, από το αεροδρόμιο της Ρόδου απογειώθηκαν τα δύο μεταφορικά ελικόπτερα Σινούκ για να μεταφέρουν τον κ. Καμμένο και τους υπόλοιπους στο Καστελόριζο ώστε να συνεχίσουν την περιοδεία τους.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα