Άλλο λαϊκή και άλλο ελαφρολαϊκή Δεξιά!

Πούλμαν είχε ο Σημίτης το 1996 που όργωσε την Ελλάδα για να κερδίσει με ελάχιστη διαφορά τον Έβερτ, πούλμαν έχουν τα αμερικανάκια στις καμπάνιες τους όταν διασχίζουν τις ατελείωτες Πολιτείες, πούλμαν έχουν τα ΚΤΕΛ και οι ομάδες για τα εκτός έδρας ματς

Ο Άδωνις έχει απλώς ένα απλό αυτοκινούμενο RV της λαϊκής μάρκας Fiat, λιτό και απέριττο απλά, σαν αυτά που οδηγούν οι αλλοδαποί τουρίστες τα καλοκαίρια, ή σαν

και αυτά που οδηγούσαν όσοι Έλληνες δεν έπαιρναν «διακοποδάνεια» στις εποχές των παχέων αγελάδων.

Κάμπινγκ, καρπούζι και πλακωτό στο τάβλι.

Η σημειολογία είναι εμφανής. Αν έπαιρνε πούλμαν, θα το έπαιζε Ομπάμα, ή Σημίτης, ή Μάνος, δηλαδή Κολωνάκι και άρχουσα τάξη.

Ενώ τώρα ο αυτοδημιούργητος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο αυτάρκης επικοινωνιακά, ξηγιέται αυτοκινούμενο όχημα και σαρώνει τη χώρα στο πέρασμα του.

«Λαός και Κολωνάκι» λοιπόν και ο Άδωνις είναι γνήσιος εκπρόσωπος του τροχόσπιτου. Διακοπές εναλλακτικές, χωρίς κεραμίδι πάνω από το κεφάλι.

Ευτυχώς που οι επικοινωνιολόγοι του δεν τον συμβούλεψαν να πάει με τα πόδια όπως στο «Φτώχεια, λατέρνα και φιλότιμο». Ίσως γιατί είναι νέος και κανείς δεν θα αισθανόταν οίκτο για τα χιλιόμετρα που θα κατάπινε.

Και στην απευκταία περίπτωση που η περιοδεία δεν πάει καλά, το γυρίζει και σε καντίνα και κονομάει, γιατί ο «άνθρωπος της πιάτσας» οσμίζεται την αλλαγή και κάνει τις κατάλληλες κινήσεις για να μην πεινάσει η φαμίλια του.

Ο σωστός «αυτοδημιούργητος» είχε επινοήσει το plan B, όταν οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια και σανό.

Ο Άδωνις είναι η ενσάρκωση κάθε ελληνικής ταινίας που σέβεται τις αρχές του σεναρίου της. Ο καλός λαϊκός ήρωας που τον αγαπάει το πλουσιοκόριτσο (η ΝΔ εν προκειμένω) και όλοι οι κακοί έχουν βαλθεί να σταθούν εμπόδιο.

«Όχι άλλο κάρβουνο», όπως έλεγε ο αείμνηστος Κούρκουλος, ή όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, σε άλλες συγκυρίες και με άλλες αφορμές «άλλο λαϊκή και άλλο ελαφρολαϊκή Δεξιά».

Μ.Ο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα