Άλλαξε πορεία το Oruc Reis

Μόλις οκτώ ναυτικά μίλια πριν φτάσει στο όριο της παράνομα δεσμευμένης περιοχής από την Άγκυρα, το Oruc Reis, η συνοδεία του και τα πολεμικά που το ακολουθούν άλλαξαν πορεία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο "Oruc Reis" άλλαξε πορεία απόψε και κινείται πλέον με κατεύθυνση νοτιοανατολική, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μέχρις ώρας.

Εντωμεταξύ συνεχίζει να εκπέμπεται μέσω Link-16 από τα πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, τα οποία παρακολουθούν τον τουρκικό στολίσκο πoυ συνοδεύει το Oruc Reis,

ότι το τουρκικό πλοίο βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται να αναφέρουν ότι οι Τούρκοι απαντούν "βρίσκεστε εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας"

Την ίδια ώρα αρμόδια στελέχη διαβεβαιώνουν ότι το πλοίο δεν πραγματοποιεί σεισμικές έρευνες.

Ακόμα και αν το Oruc Reis χρησιμοποιεί τα ηχοβολιστικά του καλώδια τα στοιχεία που συλλέγει είναι άχρηστα, καθώς ο ήχος από τα πλοία που βρίσκονται γύρω του, δε επιτρέπουν τη συλλογή στοιχείων.

Συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας υπό τον Ν. Παναγιωτόπουλο

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας (Σ.ΑΜ.) αυτή τη στιγμή, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου. Στη συνεδρίαση συμμετέχουν ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας πραγματοποιείται προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, να αξιολογηθούν οι διαθέσιμες πληροφορίες, να εξετασθούν ζητήματα τακτικής φύσεως και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα