Ακυβέρνητο καράβι με βάρκα την κατάθλιψη
Του Ραφαήλ A. Καλυβιώτη*
Ύστερα από περισσότερους από 15 αιώνες, κατά τους οποίους η κυριότητα της μονής δεν αμφισβητήθηκε, όπως λέει και ο Λυκούργος Μαρκούδης, μια απροσδόκητη δικαστική απόφαση ανατάραξε τα πάντα, σαν «αστραπή σε καθαρό ουρανό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αρχιμανδρίτης Πορφύριος, εκπρόσωπος της ιεράς μονής.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε βαθιά ανησυχία για το μέλλον του ιστορικού μοναστηριού. Παρά τις διαβεβαιώσεις ορισμένων ότι πρόκειται για παρεξήγηση και ότι τίποτα δεν θα αλλάξει -μια ευχή που όλοι συμμεριζόμαστε-, τα πράγματα δεν φαίνονται τόσο απλά.
Ο
Στο γεωπολιτικό πεδίο, ο Σίσι, μετά τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη, είχε συνάντηση και με τον Ερντογάν. Ο τελευταίος διαθέτει τον μοχλό πίεσης που φοβάται ο πρώτος: τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Και είναι αυτοί, περισσότερο από κάθε άλλον, που θέλουν την αποχριστιανοποίηση της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης Σινά.
Αυτό με τη σειρά του συμπλέει με την ακόρεστη βούληση του Ερντογάν για παλιννόστηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με δι’ αντιπροσώπων πολιορκητικούς κριούς στη Βόρεια Αφρική και στα Βαλκάνια, αφού και οι δύο ζώνες τού επιτρέπουν την είσοδο στις θερμές θάλασσες από τη μια και στη ζώνη εμπορευμάτων προς την καρδιά της Ευρώπης από την άλλη.
Έχοντας απέναντί του την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με μηδενική αντίληψη της σπουδαιότητας της πολιτισμικής διπλωματίας, όπως φάνηκε στη Συρία, αλλά και με το «all in» απέναντι στη Μόσχα, ο «σουλτάνος» παίζει ποδοσφαιρικό παιχνίδι με… άδειο τέρμα.
Η δε αναποφασιστικότητα με το καλώδιο, η με ρυθμούς χελώνας αξιοποίηση των ενεργειακών αποθεμάτων της περιοχής, η ανύπαρκτη στήριξη σε Ισραήλ και Ινδία καθιστούν τη χώρα μας αποκρουστική για διπλωματικές συνέργειες, βυθίζοντάς την δι’ αυτού του τρόπου σε διεθνή ανυποληψία.
Και όλα αυτά μετά την παταγώδη αποτυχία με τον μηχανισμό SAFE, όπου πλέον είναι πιθανόν να εισέλθει η Τουρκία στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας.
Εάν, δε, όλα αυτά συνδυαστούν με την εξαιρετικά καθυστερημένη -κανείς δεν ξέρει πότε- άφιξη της Αμερικανίδας πρέσβη, μάλλον θα αντιληφθεί κανείς ότι υπάρχει παγιωμένη αντίληψη ότι η χώρα μας είναι καράβι χωρίς προορισμό.
Το ότι δεν πάει κάτι καλά στο υπουργείο Εξωτερικών το γνωρίζουν όλοι. Αλλά το γεγονός ότι ο καπετάνιος του πληρώματος συναινεί σε ένα αχαρτογράφητο ταξίδι με βάρκα την ελπίδα καθιστά τα πράγματα απελπιστικά.
*Υπ. δρ Γεωπολιτικής – πρόεδρος ∆ικτύου Ελλήνων Συντηρητικών – [email protected]
The post Ακυβέρνητο καράβι με βάρκα την κατάθλιψη appeared first on antinews.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Αστοχία στο ερώτημα Γ4 στα Μαθηματικά
- Ιουλία Καλλιμάνη: Σαρώνει στην Αυστραλία
- Τραγωδία στην Πάτρα: 43χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο παλιό λιμεναρχείο
- Ακίνητα: αυτή είναι η προθεσμία που έχουν μισθωτές και συνιδιοκτήτες για την αποδοχή μισθωτηρίων
- Χάρης δούκας: να ξαναδώσουμε πίσω στους πολίτες την αθήνα τους
- Ακυβέρνητο καράβι με βάρκα την κατάθλιψη
- Η υπ. Παιδείας από τα χαράματα, με κλειστό κινητό, στην αίθουσα της Κεντρικής Επιτροπής Πανελλαδικών Εξετάσεων
- Μην τσιμπάς — η παραλία δεν είναι πασαρέλα
- Αυτοί είναι οι όροι της Μόσχας για κατάπαυση πυρός: Αποχώρηση ουκρανικών δυνάμεων και αναγνώριση εδαφών
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές 104,3 εκ. ευρώ για το υπόλοιπο των Συνδεδεμένων Ενισχύσεων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews
- Τελευταία Νέα Antinews
- Ακυβέρνητο καράβι με βάρκα την κατάθλιψη
- Η απάτη της «πράσινης» ατζέντας
- Ωμές αλήθειες: Πριν από το Σινά εγκατέλειψαν και κάθε χριστιανική εστία
- Πανελλαδικές: Μάθε, παιδί μου… δράματα!
- Είπα… ξείπα
- Τα ρωσικά bots βόσκουν στη Δήλο
- Δημοσιογραφία: Εν ονόματι;
- Resort και το Σινά μετά τη Γάζα
- Ποιος θα σταματήσει τους εισβολείς;
- Οι… μπίζνες Τραμπ – Ερντογάν
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Άγιος Παντελεήμονας: «Δεν μπορούσα να πάρω ανάσα, έχω σπάσει δύο πλευρά» λέει η οικιακή βοηθός που έπεσε θύμα διαρρηκτών – Κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τους δράστες
- Ύπνος: Οι άνθρωποι που κοιμούνται αγκαλιά με ένα μαξιλάρι συνήθως έχουν αυτά τα 7 χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την ψυχολογία
- Τραγωδία στην Πάτρα: 43χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο παλιό λιμεναρχείο
- Αγίου Πνεύματος: Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα
- Ιταλία: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο καθηγητής που στοχοποίησε την κόρη της Τζόρτζια Μελόνι
- Ιουλία Καλλιμάνη: Σαρώνει στην Αυστραλία
- Δόμνα Μιχαηλίδου: «Συνδυάζω μητρότητα και δουλειά όπως κάθε γυναίκα – Η ζωή μου άλλαξε προς το καλύτερο»
- Λαμία: 34χρονος καταδικάστηκε επειδή απείλησε ότι θα σκοτώσει την σύζυγό του – Είχε αποφυλακιστεί λίγους μήνες νωρίτερα για παρόμοιο αδίκημα
- Ο Τιμωρός: O Αντώνης πιάνει επ’ αυτοφώρω Έλλη και Μάρκο
- ΚΚΕ: Πρόκληση να παριστάνει η κυβέρνηση τον «παιδονόμο» των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων ενώ είναι η ίδια που συντηρεί τον αθλητισμό – εμπόρευμα



