Ακονίζουν τα εσωκομματικά μαχαίρια Τσίπρας και Λαφαζάνης

09:52 2/3/2014 - Πηγή: Antinews

Εξαιρετικά τεταμένο παραμένει το πεδίο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στο ΣΥΡΙΖΑ όπου διασταυρώνονται δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια, αυτό της προεδρικής πλειοψηφίας Τσίπρα και αυτό της εσωκομματικής μειοψηφίας που εκφράζεται απ’ την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ενδεικτικό αυτού του κλίματος είναι η συνέντευξη που παραχώρησε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

στη RealNews. Πριν καν καλά καλά κυκλοφορήσει στα περίπτερα η εφημερίδα (κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο 1 Μάρτη), απ’ την Παρασκευή αργά το βράδυ η Ίσκρα, που εκφράζει τις απόψεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, τιτλοφόρησε άρθρο με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Εσωκομματικές βολές Νίκου Βούτση κατά Αριστερής Πλατφόρμας (και όχι μόνο)».

Η Ίσκρα σημειώνει «ως αιχμές κατά της Αριστερής Πλατφόρμας πολλά σημεία από τα λεγόμενα του Νίκου Βούτση». Στη συνέντευξη αυτή ο Νίκος Βούτσης εγκαλεί την εσωκομματική αντιπολίτευση για «φαινόμενα δυσανεξίας» και απ’ την πλευρά Λαφαζάνη σχολιάζονται τα όσα προσθέτει «ο Νίκος Βούτσης κάνοντας λόγο πως σε οποιοδήποτε (!) άνοιγμα, επιβιώνουν εσωστρεφείς νοοτροπίες, φοβικά (!) σύνδρομα και μια ιδιότυπη αυταρέσκεια στα όρια της αλαζονείας (!) για τη «μοναδικότητα» (!) της κομμουνιστικής (!) προέλευσης, στράτευσης και συνεισφοράς…». (Τα θαυμαστικά είναι απ’ το σχόλιο της Ίσκρα).

Το θέμα των πολιτικών συνεργασιών και του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να διχάζει το εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αποτυπώνεται τόσο στα όσα λέει ο Νίκος Βούτσης φωτογραφίζοντας την Αριστερή Πλατφόρμα ως «σέχτα αριστερών και ριζοσπαστών κομμουνιστών» που έχουν «εμμονές σε άγονες αντιπαραθέσεις» και τους κατηγορεί ότι ευθύνονται για την «απωθητική διγλωσσία» του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα