Ακόμη και η γυμνή του Μοντιλιάνι θα αισθανόταν ντροπή αν ήταν Συριζαία

Όποιος είχε την όρεξη να δει τον Τσακαλώτο να μιλάει στον Πειραιά θα αντιλήφθηκε ότι ο δύσμοιρος μιλούσε μπροστά σε λίγο κόσμο και με φόντο ένα γυμνό πορτρέτο που φιλοτέχνησε ο μεγάλος Μοντιλιάνι.

Ως άνθρωπος της οικονομικής επιστήμης και ταγμένος στην έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, ο Ευκλείδης πιθανότατα να μην ήξερε ποιος είναι ο Μοντιλιάνι, να μην ήξερε καν ότι πίσω του είναι ένα γυμνό.

Όμως, δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερο φόντο. Και μάλλον θα έπρεπε να το χρησιμοποιούν όλοι οι Συριζαίοι. Τέτοιο ξεβράκωμα της αριστεράς ουδέποτε μπορούσε κανείς να φανταστεί. Τέτοια πολιτική… τσόντα δεν είχε ξαναδεί η σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Η γύμνια της παρέας του Τσίπρα, με πρώτα βιολιά τους οικονομολόγους της ντροπής σαν τον Βαρουφάκη ή τον Τσακαλώτο ή τον Δραγασάκη, αντικατοπτρίζεται άριστα στο πορτρέτο του Μοντιλιάνι. Όχι μόνο γύμνια ιδεολογική, αλλά και ουσιαστική. Όσα έγιναν τόσα χρόνια με αυτή την κυβέρνηση, ειδικά στην οικονομία, δεν έχουν προηγούμενο. Ξεζούμισαν έναν ολόκληρο λαό επί τρία χρόνια για να φτάσουν εκεί απ’ όπου παρέλαβαν την οικονομία. Είπε ο Στουρνάρας ότι η ανάπτυξη φέτος μπορεί να πάει και πάνω από 2%. Όσο δηλαδή ήταν το 2014, πριν υπογράψουμε μνημόνια, πριν κλείσουμε τις τράπεζες, πριν περικόψουμε μισθούς και συντάξεις και βάλουμε κι άλλους φόρους.

Και τώρα που έφτασε η ώρα να βγούμε από το μνημόνιο τι κάνουν οι… γυμνιστές της πολιτικής και της οικονομίας; Τάζουν μειώσεις φόρων 3 δισ. ευρώ (φωστήρας Δραγασάκης). Υπόσχονται προσλήψεις (φωστήρας Σκουρλέτης), μιλάνε για αυξήσεις μισθών (φωστήρας Αχτσιόγλου). Ακόμη δε βγήκαμε από το μνημόνιο και μοιράζουν λεφτά, ποιοι, αυτοί που έχουν κόψει τα πάντα για να παρουσιάζουν πλεονάσματα.

Και στη συνέχεια; Γαία πυρί μειχθήτω. Να βγούμε «καθαρά» από το μνημόνιο, αδιαφορώντας για τα υψηλά επιτόκια, για την αύξηση του χρέους, για την αναταραχή στις τράπεζες, για τον κίνδυνο να μας πετάξουν οι αγορές στα σκουπίδια.

Μα, ως πότε θα ανεχόμαστε τα ψέματά τους και την καταστροφή τους; Ακόμη και η γυμνή του Μοντιλιάνι θα αισθανόταν ντροπή αν ήταν Συριζαία.

Δεν πάει άλλο. Κινδυνεύουν να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού και να μπει στον γύψο όλη η προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια.

Γι’ αυτό και ο Τσακαλώτος είναι γυμνός, περισσότερο κι από το πορτρέτο. Γιατί ως υπουργός… αριστερός τσάκισε τους πάντες, έγινε το καλύτερο γιουσουφάκι των δανειστών, και συνεχίζει να το παίζει ευαίσθητος και φίλος του λαού. Αυτός που έχει μια περιουσία σε τράπεζες του εξωτερικού μιλά για την ελληνική οικονομία.

Τελικά ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα