Αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το προσφυγικό από τη ΝΔ

Έτοιμη να καταθέσει αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το μείζον ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού είναι η Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες ώρες, με την οδό Πειραιώς και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στοχεύουν ευθέως στην ανάδειξη της κυβερνητικής αμηχανίας και αφωνίας,

μπροστά στο σαρωτικό κύμα αποκαλύψεων και δημοσιευμάτων, που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη ατζέντα-φωτιά, τη διαχείριση κονδυλίων και την κατάσταση στη Μόρια.

"Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αμηχανία. Από τον Αύγουστο και μετά δε λέει λέξη για όσα συμβαίνουν στο προσφυγικό και στη Μόρια", σχολιάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντας ότι ο πρόεδρος του κόμματος είναι ο μόνος που επιμένει στο θέμα, μεταβαίνοντας ανά τακτά διαστήματα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να έχει άμεση ενημέρωση.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω της κίνησης για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, στοχεύουν να αναδείξουν την υποκρισία του κυβερνητικού στρατοπέδου, καθώς και της περιλάλητης "αριστερής προσέγγισης" στα ζητήματα της καθημερινότητας. "Στη Βουλή περιμένουμε απαντήσεις, για ένα θέμα που εκθέτει τη χώρα διεθνώς", είναι το μήνυμα που εκπέμπουν οι "γαλάζιοι".

Στην ατζέντα του προσφυγικού είχε εστιάσει και πάλι πριν λίγα εικοσιτετράωρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με πρόεδρο του γαλλικού κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, Laurent Wauquiez.

"Για τα ζητήματα της μετανάστευσης και του προσφυγικού προβλήματος και συμφωνήσαμε ότι η Ευρώπη χρειάζεται να επαναξιολογήσει συνολικά την μεταναστευτική της πολιτική. Μια πολιτική η οποία, δυστυχώς, στην Ελλάδα έχει αποτύχει με ευθύνη πρωτίστως της ελληνικής κυβέρνησης. Έχει αποτύχει διότι δυστυχώς τα νησιά μας έχουν γίνει μια αποθήκη ψυχών. Έχει αποτύχει η ελληνική κυβέρνηση διότι τα κονδύλια του προσφυγικού τα διαχειρίζεται με αδιαφάνεια. Και έχει αποτύχει επίσης διότι με πολύ αργές διαδικασίες ασύλου εγκλωβίζει τελικά πρόσφυγες στα νησιά μας χωρίς ποτέ να τελεσιδικούν οι αιτήσεις ασύλου που αυτοί υποβάλλουν στις ελληνικές Αρχές. Είναι πολύ σημαντικό και ενόψει του νέου προϋπολογισμού της Ε.Ε. να διαθέσουμε περισσότερους πόρους για την ασφαλή φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων. Για μια Ευρώπη που πραγματικά θα προστατεύει και η οποία θα φυλάσσει αποτελεσματικά τα σύνορά της", είχε τονίσει ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα