Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη Μελβούρνη - σκόπιμη ενέργεια "βλέπει" η αστυνομία

Δεκατρείς άνθρωποι μεταφερθηκαν σε νοσοκομεία και αρκετοί εξ' αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όταν αυτοκίνητο έπεσε επάνω στο πλήθος των πεζών σε πολυσύχναστη περιοχή του κέντρου της Μελβούρνης σε ώρα αιχμής.


Η αστυνομία κάνει λόγο για "σκόπιμη ενέργεια" αλλά δεν συνδέει το περιστατικό με την τρομοκρατία.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων της πολιτείας της Βικτόριας ανακοίνωσε ότι μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται και ένα παιδί προσχολικής ηλικίας που φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.



Το προφίλ του δράστη

Όπως μεταδίδει το BBC
o oδηγός του οχήματος που συνελήφθη είναι ένας 32χρονος Αυστραλός με αφγανική καταγωγή. Σύμφωνα με την αστυνομία είναιχρήστης ναρκωτικών με ψυχολογικά προβλήματα, ενώ άγνωστο παραμένει το αν έχει σχέσεις με την τρομοκρατία.

Δεν έχουν γίνει ακόκα γνωστά τα κίνητρα της πράξης του, ενώ η αστυνομία συνέλαβε και έναν ακόμη άνδρα χωρίς να τους απαγγείλει κατηγορίες.

Freya Cole✔@freya_cole

The two men arrested in Melbourne after a white SUV ploughed into a crowd of people in busy CBD. Police yet to confirm whether they have an allegiance or were motivated by a terrorist organisation.

9:54 AM - Dec 21, 2017

1010 Replies 1010 Retweets 1313 likes

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε τοπικά ΜΜΕ ότι το αυτοκίνητο που είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη σε πολυσύχναστη διασταύρωση και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω στο πλήθος των πεζών που εκείνη την ώρα έκαναν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους.

Ένας άλλος μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε κραυγές και είδε ανθρώπους "να πετούν προς όλες τις κατευθύνσεις". Στο σημείο όπως είπε επικράτησαν λίγα λεπτά χάους με αρκετούς ανθρώπους να βρίσκονται τραυματισμένοι πάνω στο πεζοδρόμιο και άλλους να τρέχουν για να γλιτώσουν.

Daily Mail Australia✔@DailyMailAU

Emergency services are on the scene after a car crashes into crowds on Flinders St in Melbourne http://dailym.ai/2BHEhFu

8:21 π.μ. - 21 Δεκ 2017

44 απαντήσεις 88 Retweet 44 "μου αρέσει"

Νωρίτερα, η αστυνομία της Βικτόρια σε ανάρτησή της στο Twitter ανέφερε: "Η αστυνομία παρακολουθεί επί του παρόντος ένα περιστατικό στην οδό Φλίντερς ανάμεσα στους δρόμους Ελισάβετ και Σουάνστον, όπου ένα όχημα έχει συγκρουστεί με πολλούς πεζούς. Η αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό του αυτοκινήτου. Ο αριθμός των τραυματισμένων δεν είναι γνωστός σε αυτό το στάδιο".

Ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή και η πολιτειακή αστυνομία συνεργάζονται με υπηρεσίες ασφαλείας για την ασφάλεια της περιοχής και για να διερευνήσουν το "σοκαριστικό περιστατικό".

"Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τα θύματα και τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και υγείας που τα φροντίζουν", έγραψε ο Τέρνμπουλ στο επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο πρωθυπουργός της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους, γράφοντας στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, έκανε λόγο για "φρικτό περιστατικό".

Η Μελβούρνη έχει εγκαταστήσει περίπου 140 τσιμεντένια κολωνάκια στο κέντρο της πόλης για να αποτρέψει τυχόν επιθέσεις ενόπλων με αυτοκίνητα. Το Σίδνεϊ, η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, έχει εγκαταστήσει τσιμεντένια οδοφράγματα στους κεντρικούς πεζοδρόμους.

Η στιγμή της σύλληψης του δράστη

Ένα βίντεο που έχει ανέβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει την στιγμή της σύλληψης του οδηγού του SUV από την αστυνομία.



Σημειώνεται ότι, νωρίτερα σήμανε συναγερμός για έκρηξη σε εμπορικό κέντρο λίγες μόνο ώρες μετά το περιστατικό με το όχημα που έπεσε πάνω σε πεζούς. Όπως έγινε γνωστό η έκρηξη προκλήθηκε από φιάλη αερίου.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτοκίνητο, Μελβούρνη -,aftokinito, melvourni -