Αυτή τη φορά το χρονόμετρο κύλησε

Σε ένα μεγάλο ματς που διεξήχθη στο Ισραήλ, ο Ολυμπιακός επικράτησε 78-77 της Μακάμπι, έχοντας αυτή τη φορά την τύχη με το μέρος του, σε αντίθεση με το προηγούμενο ματς κόντρα στην Σιένα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν ξανά στο παρκέ τις αρετές τους, αλλά και τις χτυπητές αδυναμίες τους. Χθες όμως δεν τους κόστισε και έτσι ήρθε το δεύτερο ροζ φύλλο σε τέσσερα ματς στο Top-16.

Το παιχνίδι κρίθηκε ξανά στην τελευταία επίθεση

αφού ο Παπανικολάου εμφανώς εσκεμμένα έχασε την δεύτερη βολή (για να μην πάρουν τάιμ άουτ οι Ισραηλινοί και η μπάλα παιχτεί από τη σέντρα στην επαναφορά). Η Μακάμπι δεν πρόλαβε να εκδηλώσει επίθεση παρά το γεγονός ότι η άμυνα των Πειραιωτών δεν είχε επιστροφές και ισορροπία.

Ακόμα και έτσι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη, την δεύτερή του σε τέσσερα ματς στην διοργάνωση. Εξαιρετική απόδοση από τον Βασίλη Σπανούλη που σταμάτησε στους 24 πόντους με 4 τρίποντα, πολύ καλός ο Πρίντεζης με 16 πόντους αλλά το κάτι παραπάνω το έδωσε ο … παρεξηγημένος Σερμαντίνι, που άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ με 9 πόντους και 9 ριμπάουντ, όλα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Παρά τη νίκη, οι Πειραιώτες πρέπει να προβληματιστούν για το γεγονός ότι η απόδοση τους δεν έχει διάρκεια. Ήταν μπροστά με 14 πόντους αλλά στο τέλος αυτοί κυνηγούσαν την Μακάμπι στο σκορ. Στο τέλος νίκησαν γιατί το χρονόμετρο κύλησε κανονικά.

Σημειώνουμε ότι η ένσταση του Ολυμπιακού για το ματς με τη Σιένα δεν έγινε δεκτή και έτσι το ματς κατακυρώνεται στους Ιταλούς, με τους Πειραιώτες να διατηρούν το δικαίωμα έφεσης.

Τα δεκάλεπτα: 19-30, 33-44, 62-57, 77-78 Μακάμπι (Μπλατ):Λόγκαν 15, Τζέιμς 11, Σμιθ 17, Χίκμαν 4, Ελιγιάχου 8, Ροθ, Πνίνι, Μέντλεϊ 2, Οχαγιόν 6, Πλάνινιτς 7, Τόμας, Λάντεσμπεργκ 7 Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 9, Άντιτς 3, Σπανούλης 24 (4 τρ), Περπέρογλου 3, Σερμαντίνι 9 (9 ριμπ), Σλούκας 5, Μαυροειδής, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 6

Keywords
Τυχαία Θέματα