Αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο

Στη «σκιά» της τουρκικής πρόκλησης στην Αλεξανδρούπολη, προ ημερών, σήμερα σημειώθηκαν νέες παραβιάσεις αλλά και αερομαχίες στο Αιγαίο

Δύο αερομαχίες («εμπλοκές») σημειώθηκαν σήμερα στο Αιγαίο, όταν ελληνικά μαχητικά έσπευσαν να αναχαιτίσουν τουρκικά που είχαν εισβάλλει στον ελληνικό εναέριο χώρο (ΕΕΧ).

Αναλυτικότερα έγιναν δύο αερομαχίες, όταν

δύο σχηματισμοί τουρκικών F-16 (συνολικά τεσσάρων αεροσκαφών, εκ των οποίων δύο οπλισμένα) επιχείρησαν να εισβάλλουν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Παράλληλα όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μμε, αύριο Δευτέρα γίνεται μη προγραμματισμένη σύγκλιση του προεδρικού συμβουλίου (αντίστοιχο με το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο), έχοντας στα δύο πρώτα θέματα προς συζήτηση το ζήτημα της επέκτασης του ΝΑΤΟ και τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ανατολική Μεσόγειο. Το τελευταίο, αποδεικνύει επισήμως με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τη μεγάλη ένταση που υπάρχει μεταξύ των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας και την πιθανή αύξησή της από την πλευρά της Άγκυρας το επόμενο χρονικό διάστημα από τον Έβρο έως την Κύπρο, με πιθανότερο σενάριο την έξοδο σεισμογραφικού πλοίου ή τη στάθμευση γεωτρυπάνου στην ελληνική ΑΟΖ μεταξύ Κρήτης και Κύπρου.

The post Αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα