Άδωνις Γεωργιάδης: Απαράδεκτες οι συνθήκες στους τους χώρους διαμονής προσφύγων - μεταναστών

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, επισκέφθηκε τους χώρους διαμονής προσφύγων - μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Γεωργιάδης συναντήθηκε με τους Δημάρχους Αλίμου, κ. Ανδρέα Κονδύλη, Γλυφάδας, κ. Γιώργο Παπανικολάου και Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, όπου και του εξέφρασαν τις απόψεις τους.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Νομίζω, πριν ο κύριος Πρωθυπουργός μιλήσει για λαϊκισμό και κατηγορήσει τους δημάρχους για λαϊκισμό, θα έπρεπε να έχει κάνει τον κόπο να έρθει να δει με τα μάτια του αυτά που είδαμε εμείς. Θέλω να σας μιλήσω με ειλικρίνεια. Για λόγους και μόνο ανθρωπιάς δεν μπορεί η ελληνική πολιτεία να συντηρεί ένα χώρο στις συνθήκες που είδαμε εμείς. Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ κακές. Είναι συνθήκες που αν η πολιτεία δεν τις λύσει γρήγορα,και σας το λέει ο πρώην Υπουργός Υγείας, θα υπάρξουν σίγουρα ζητήματα δημόσιας υγείας.

Εγώ με πολύ ψυχραιμία καλώ τον κύριο Τσίπρα να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του για αυτό το μεγάλο θέμα που έχει δυστυχώς δημιουργήσει. Αν δεν λυθεί το ζήτημα γρήγορα εδώ, δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι για το ποια μπορεί να είναι η εξέλιξη. Και ενώνω τη φωνή μου με τους Δημάρχους της περιοχής ότι «ναι» πρέπει η ελληνική πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και δεν είναι κατάσταση οργανωμένου κράτους, αυτό που είδαμε προηγουμένως».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα