Αδειάζουν τον Γλέζο για τον αναγκαστικό δανεισμό αλλά αυτός επιμένει

Ένα απίστευτο αλαλούμ, ενδεικτικό της Βαβέλ που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις δηλώσεις Γλέζου για την αναγκαστική κατάσχεση περιουσίας των πολιτών που έχουν εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ.

Κι ενώ ο Μ. Γλέζος επιχείρησε να εξηγήσει τι εννοούσε, ο Δ. Παπαδημούλης τον «άδειασε» κανονικά λέγοντας ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο πρόγραμμα του κόμματος. Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημούλης τόνισε: «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για δίκαιη

φορολογία, δεν υπάρχει ο όρος «αναγκαστικός δανεισμός»».

Κατά τον κ. Παπαδημούλη «στην Ελλάδα υπάρχει η δυνατότητα από τα υψηλά εισοδήματα που δεν πληρώνουν φόρους να πάρουμε αρκετά χρήματα έτσι ώστε και ο μικρός και ο μεσαίος που υπερφορολογείται να ελαφρυνθεί και να έχουμε νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά».

Από την πλευρά του ο κ. Γλέζος μιλώντας στον Σκάι είπε ότι διαστρέβλωσαν τις απόψεις του, ωστόσο, επέμεινε σε κάποιος είδος αναγκαστικού δανεισμού όπως έγινε το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ο ελληνικός λαός, ο φτωχός λαός, θα το κάλυπτε το εσωτερικό δάνειο αν το είχαμε ανάγκη, εγώ λέω ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε εσωτερικό δανεισμό, άλλοι λένε ότι χρειάζεται. Σημασία έχει ότι την περίοδο που κηρύχθηκε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ο δικτάτορας ζήτησε τη βοήθεια του λαού γιατί δεν είχαμε αεροπορία. Και έτρεξε ο λαός δίνοντας τα ρολόγια του, τα δαχτυλίδια του, τα σκουλαρίκια του, τα πάντα. Αν πειστεί ότι το δάνειο θα βοηθήσει την ανάπτυξη της χώρας στον πρωτογενή τομέα θα δώσει και ο δανεισμός θα καλυφθεί εθελοντικά», είπε ακόμη ο κ. Γλέζος.

Και συνέχισε:

«Οσοι υψηλοεισοδηματίες δεν συνεισφέρουν (σ.σ στον εσωτερικό δανεισμό) δεν θα τους βάζουμε το πιστόλι στον κρόταφο, θα τους καταγγέλλουμε δημόσια. Εάν σε ένα εισοδηματία με πάνω από 100.000 εισόδημα τού πούμε να πάρει ομόλογο άξιας 100 ευρώ και δεν το κάνει δεν θα τον σκοτώσουμε», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ επισήμανε ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του.

«Ποτέ δεν μίλησα για καταθέσεις. Μίλησα για εισοδήματα. Εχω πέντε τρόπους και ο πέμπτος αφορά ένα εσωτερικό δανεισμό διπλής μορφής, εθελοντικό για τα φτωχά εισοδήματα, και υποχρεωτικό για τα πλούσια εισοδήματα και βάζω όριο (τα 100.000 ευρώ). Το όριο θα συζητηθεί, είναι πρόταση όχι απόφαση» σημείωσε.

«Ο Σαμαράς προσπάθησε να διαστρεβλώσει τις δηλώσεις μου, θέλουν να φορολογείται ο λαός θέλουν να οδηγούν τους νέους στη μετανάστευση δε θέλουν να πληρώσουν ούτε μια οι υψηλοεισοδηματίες», κατέληξε.

Το θέμα «σηκώνει» η κυβέρνηση και σε νέες δηλώσεις του ο Σ. Κεδίκογλου αναφέρει

«Με παρέμβαση που αποκαλύπτει το NEWSIT, ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, προσδιόρισε ότι o «εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός», που θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά τους, αφορά εισοδήματα από 30.000 Ευρώ ετησίως. Σε αυτό το ποσό εκτίμησε ο κ. Γλέζος την έννοια του «πλούσιου» νοικοκυριού!

Η θέση αυτή αποτελεί προφανώς κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί εδώ και μέρες δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αποδοκιμασία από τον (κατά τα άλλα λαλίστατο) κ. Τσίπρα.

Η ένοχη σιωπή του κ. Τσίπρα, επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει συνειδητά την αποσταθεροποίηση της Ελληνικής οικονομίας…»

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, όταν ρωτήθηκε ποιο θα είναι το όριο, ο κ. Γλέζος είχε πει στο newsit:

«Εμείς λέμε ότι θα υπάρχει φορολογία μόνο στο εισόδημα. Η κόκκινη γραμμή στο εισόδημα είναι επειδή με ρωτάτε 30.000 ευρώ; Να πω 40.000;»

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα