"Άδειασμα" κυβέρνησης στον Πετρόπουλο για επίδομα Πάσχα

Διέψευσαν τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Τάσο Πετρούπουλο, τόσο ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και κύκλοι του Υπουργείου Εργασίας σε σχέση με τις δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες αφέθηκε "παράθυρο” καταβολής έκτακτης ενίσχυσης στους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους το Πάσχα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πετρόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "News 24.7", είπε πως "αυτό που ακούγεται ότι θα δώσουμε κάτι πρόσθετο από ο,τι έχει προκύψει, είναι θέμα που θα δούμε σε μία

προοπτική δυνατοτήτων που έχει χώρα”.

"Ακούγεται και λένε πολλοί ότι θα δώσουμε εκτάκτως ένα επίδομα", σημείωσε ο υφυπουργός και τόνισε πως "πάντα η κυβέρνηση είναι σ' αυτή τη στόχευση, αλλά πάντα εγώ δεν ανακοινώνω θέματα τέτοιου χαρακτήρα”.

Ο ίδιος επισήμανε πως "πράγματι υπάρχει μέρος που μπορούμε να δώσουμε”, αλλά "αυτές είναι αποφάσεις που κεντρικά η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ανακοινώνει".

Πριν από λίγο ο ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε στους δημοσιογράφους, πως "πρώτη φορά το ακούω" (σ.σ. το σενάριο της καταβολής επιδόματος το Πάσχα) Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο". Ωστόσο, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, διαψεύδουν ένα τέτοιο σενάριο.

Και το Μαξίμου πάντως "αδειάζει" τον υφυπουργό Εργασίας. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός ή σενάριο.

Τα μαζεύει ο Τάσος Πετρόπουλος

"Ουδέποτε δήλωσα ότι πρόκειται να καταβληθεί "Δώρο Πάσχα" στους συνταξιούχους" αναφέρει σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, με αφορμή το θόρυβο που προκλήθηκε περί "δήθεν καταβολής "Δώρου Πάσχα" στους συνταξιούχους".

"Αντιθέτως, υπογράμμισα ότι τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο οποίος τα ανακοινώνει" διευκρίνισε ο κ. Πετρόπουλος.

"Συνεννοηθείτε και σοβαρευτείτε"

Με αφορμή το... αλαλούμ σχετικά με το δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους, ο Αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής:

"Όταν ένας Υπουργός λέει ότι θα δοθεί δώρο Πάσχα και ταυτόχρονα ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών δεν ξέρει τίποτε, μόνο μια συμβουλή μπορώ να δώσω: Συνεννοηθείτε και σοβαρευτείτε και σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο".

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα