To δρόμο της χρεοκοπίας παίρνει και επίσημα ο Πήγασος

22:45 8/6/2017 - Πηγή: Antinews

To δρόμο της χρεοκοπίας, είτε με ξαφνικό θάνατο είτε με ορισμό ειδικού εκκαθαριστή και πλειστηριασμό τύπου ΔΟΛ, παίρνει και επίσημα ο Πήγασος.

Αυτό που περίμενε ο εκδότης Φώτης Μπόμπολας έγινε σήμερα με την Εθνική τράπεζα να καταγγέλλει το ομολογιακό δάνειο που είχε πάρει και που δεν πλήρωσε ποτέ και να το κάνει άμεσα απαιτητό. Πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 77 εκατ. ευρώ που αποτελεί μέρος του

συνόλου των χρεών που έχει ο επιχειρηματίας στις τράπεζες.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη αναμένεται να καταγγελθούν τα δάνεια και από τις άλλες τράπεζες και να σκάσει το μεγάλο κανόνι στον Πήγασο ο οποίος έχει τις εφημερίδες Έθνος, Ημερησία, Goal News, δεκάδες περιοδικά, το 50% της εκτυπωτικής μονάδας Ίριδα και βεβαίως το 13% των μετοχών του Mega που είναι δεσμευμένες από τις τράπεζες.

Το επόμενο βήμα ασφαλώς είναι ο εκδότης να κηρύξει πτώχευση και να ξεκινήσει η διαδικασία η οποία θα έχει θύματα τους εργαζόμενους και βεβαίως τις τράπεζες που θα χάσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ένα ακόμη κανόνι σκάει στα μέσα ενημέρωσης και μένει να δούμε ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί. Αν θα είναι πτώχευση τύπου Ελευθεροτυπίας ή αν θα υπάρξει ειδική εκκαθάριση και τελικά να βρεθεί κάποιος αγοραστής. Όπως λέει η πιάτσα θα μπορούσε να είναι ο Ιβάν Σαββίδης αν και κάποιες φήμες λένε ότι μάλλον παύει να ενδιαφέρεται μετά το πατατράκ με τον ΔΟΛ και τα σενάρια περί ακύρωσης της αγοράς του 20% του Mega έναντι μόλις 5 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της καταγγελίας του δανείου στην Εθνική έγινε από την Πήγασος η οποία αναφέρει:

Κατ' εφαρμογή του Ν. 3340/2005, της υπ' αριθμ. 3/347/12.07.2005 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α. ως ισχύουν, ανακοινώνεται ότι σήμερα, την 8η Ιουνίου 2017, επιδόθηκε στην «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» (εφεξής ως «Εταιρία»), από την Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και υπό την ιδιότητά της ως Εκπρόσωπος των Ομολογιούχων, Εξώδικη Καταγγελία Ομολογιακού Δανείου ύψους €80.000.000,00, που εξεδόθη κατά τους όρους που αναφέρονται στο υπ' αριθμ. 9747144261/11.03.2014 «Πρόγραμμα Εκδόσεως Κοινού Ενυπόθηκου Ομολογιακού Δανείου, Μετά Συμβάσεων Καλύψεως, Πρωτογενούς Διαθέσεώς του, Ορισμού Πληρεξουσίου Καταβολών και Εκπροσώπου των Ομολογιούχων» ως ισχύει (εφεξής ως «Δάνειο»), καθιστώντας αυτό αμέσως ληξιπρόθεσμο και απαιτητό και καλώντας την Εταιρία όπως καταβάλει το σύνολο των εκ του Δανείου αυτού οφειλών ύψους €77.857.720,56.

Η Εταιρία γνωρίζει στο επενδυτικό κοινό και στις Αρμόδιες Αρχές, ότι κατά πάγια τακτική της, θα προβαίνει σε άμεση ενημέρωση για κάθε επιχειρηματική εξέλιξη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα