The Gunman

Για να δω το Gunman χρειάστηκε να πάω δύο φορές στο σινεμά μια και στο ίντερνετ είχαν κάνει λάθος στην ημερομηνία έναρξης προβολής του. Τουλάχιστον η ταινία ήταν καλή.

Η ιστορία είναι για ένα μισθοφόρο που έχει μπει στο στόχαστρο επαγγελματιών δολοφόνων και προσπαθεί να μάθει πώς σχετίζονται με μια βρώμικη δουλειά που είχε κάνει πριν χρόνια. Μέχρι τα μισά το έργο είναι περισσότερο δράμα, με έμφαση στον εμφύλιο και τη διείσδυση ξένων δυνάμεων στο Κονγκό, τη σχέση του ήρωα με την κοπέλα του και τις τύψεις που τον βασανίζουν.

Στο δεύτερο μισό η ταινία γίνεται καθαρή περιπέτεια, με κάμποση δράση.

Τα στοιχεία που μου άρεσαν ήταν η αντιπαράθεση του Σον Πεν με τον Χαβιέ Μπαρδέμ στο χλιδάτο γραφείο του τελευταίου, η απολογία του Τεριέ στην Άνι, οι μάχες και η ερμηνεία του πρωταγωνιστή. O Σον Πεν δίνει βάθος στο χαρακτήρα του και τον κάνει συμπαθή. Πολύ καλός κι ο Ray Winstone στο μικρό ρόλο του. Οι μάχες έχουν ρεαλισμό (για τα δεδομένα του σινεμά φυσικά), εναλλαγή χώρων κι έναν ήρωα εφευρετικό, γρήγορο και φονικό.

Στα αρνητικά θα έβαζα ότι κάποιοι χαρακτήρες δεν παίζουν το ρόλο που περιμένεις, π.χ. ο νεαρός που σώζει τον Τεριέ στο Κονγκό δεν ξαναεμφανίζεται. Επίσης θα ήθελα η τελική μάχη να είναι σε διαφορετική τοποθεσία. Τέλος, μια λεπτομέρεια, οι χαρακτήρες δεν παρουσιάζουν σημάδια γήρανσης όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γενικά το Gunman είναι μια σωστά φτιαγμένη περιπέτεια. Αν είστε και φαν του Σον Πεν έχετε ένα λόγο παραπάνω να σας αρέσει.

Captain America

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα