Silver Alert: Χάθηκε ο Γιάνης!

Όπως όλοι ξέρουμε, όταν αποσύρουμε ένα αυτοκίνητο παίρνουν ένα καλύτερο. Το μέτρο της απόσυρσης πέτυχε στην Ελλάδα και ο στόλος ανανεώθηκε. Στην πολιτική άραγε και ειδικά στην παρούσα κυβέρνηση πόσο ισχύει αυτό;

Τις τελευταίες ημέρες ο Γιάνης Βαρουφάκης αποσύρθηκε πλήρως. Δεν υπάρχει πουθενά. Οι φίλοι του στο facebook και το twitter

ανησυχούν γιατί δεν κάνει αναρτήσεις.

Οι φωτογράφοι και οι δημοσιογράφοι έχουν πάθει κατάθλιψη που δε βλέπουν τον αγαπημένο τους τηλεστάρ οικονομολόγο ενώ και στο υπ. Οικονομικών έχουν βγάλει ανακοίνωση… Silver Alert. «Αναζητείται ψηλός, λεπτός 50άρης, με χαρακτηριστική φαλάκρα και ειρωνικό χαμόγελο. Όταν εξαφανίστηκε φορούσε πουκάμισο λαχουρέ έξω από το παντελόνι». Προσοχή, κινδυνεύει η… ζωή της χώρας με την απουσία του».

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή και μετά τα εγκληματικά λάθη του Βαρουφάκη η κυβέρνηση αποφάσισε να τον αποσύρει. Άκουσε τον «κακό» Σόιμπλε που είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι ανόητα αφελής με τα ΜΜΕ γι’ αυτό τον μάζεψε κακήν κακώς. Ούτε συνεντεύξεις, ούτε συνέδρια, ούτε παρεμβάσεις, ούτε βόλτες με τη σύζυγο και τον σκύλο και το κυριότερο: Καμιά κουβέντα για την ελληνική οικονομία γιατί όποτε μιλάει τα κάνει θάλασσα. Αν δεν ήταν το Eurogroup για να τον ξαναδούμε θα πιστεύαμε ότι έχει μετακομίσει στη Γη του Πυρός. Εκτός βέβαια κι αν στις Βρυξέλλες πάει με «καπέλο» κανέναν Δραγασάκη.

Ο Τσίπρας κατάλαβε ότι συμφωνία δε γίνεται με μπαρουφάκειες ομιλίες και αποφάσισε να πάρει πάνω του το παιχνίδια. Όχι ότι είναι ικανός διαπραγματευτής, αλλά τουλάχιστον δεν είναι Βαρουφάκης που προκάλεσε τόση οργή, τόσο μίσος και τόσες έχθρες στην Ευρώπη.

Η απόσυρση του υπουργού είναι ουσιαστικά η αρχή του τέλους του. Θα παραμείνει στη θέση του για κάποιους μήνες αλλά θα είναι ουσιαστικά υπό έλεγχο και χωρίς πολλές παρεμβάσεις.

Το κατάλαβαν γρήγορα τουλάχιστον όμως η ζημιά των τελευταίων δύο μηνών έχει γίνει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα