Reuters: Η Ρωσία θα συνεχίσει τις ροές φυσικού αερίου μετά το τέλος συντήρησης του Nord Stream

Οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου εγκαίρως την Πέμπτη μετά το τέλος των εργασιών συντήρησης, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές με γνώσεις του ζητήματος.

Ο αγωγός, μέσα από τον οποίο διέρχεται το 1/3 των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, διέκοψε την λειτουργία του για δέκα ημέρες λόγω εργασιών συντήρησης αρχής γενομένης από τις 11 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα όμως, ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν δήλωσε ότι

η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναμένει ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τη Ρωσία μέσω του αγωγού Nord Stream, θα ξαναρχίσουν όταν ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη συντήρησή του. “Εργαζόμαστε με το σενάριο ότι δεν θα επιστρέψει (ο αγωγός) σε λειτουργία”, τόνισε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίου στη Σιγκαπούρη.

Ωστόσο, οι πηγές του Reuters, δήλωσαν – υπό τον όρο της ανωνυμίας – ότι ο αγωγός αναμένεται να επανέλθει σε λειτουργία την Πέμπτη, αλλά σε χαμηλότερο επίπεδο από την χωρητικότητά του που είναι περίπου 160 εκατ. κυβικά μέτρα την ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom μείωσε τις εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού στο 40% της χωρητικότητας τον περασμένο μήνα, επικαλούμενος καθυστερήσεις στην επιστροφή μιας τουρμπίνας της Siemens Energy που συντηρούσε στον Καναδά.

“Η Gazprom θα επαναλάβει τις ροές στα επίπεδα που είχαν παρατηρηθεί πριν από τις 11 Ιουλίου”, δήλωσε μία από τις πηγές σχετικά με τις ποσότητες φυσικού αερίου που αναμένονται μέσω του Nord Stream 1 από την Πέμπτη.

Η εφημερίδα Kommersant μετέδωσε τη Δευτέρα, επικαλούμενη άτομα με γνώσεις του ζητήματος, ότι ο Καναδάς έστειλε την τουρμπίνα στη Γερμανία στις 17 Ιουλίου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής της.

Μία από τις πηγές δήλωσε ότι η τουρμπίνα είναι απίθανο να εγκατασταθεί εκ νέου μέχρι τις 21 Ιουλίου. Η Gazprom και η Nord Stream 1 δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Πηγή: capital.gr

The post Reuters: Η Ρωσία θα συνεχίσει τις ροές φυσικού αερίου μετά το τέλος συντήρησης του Nord Stream appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα