Politico: Έρευνα για κακοδιαχείριση των προσφυγικών κονδυλίων στην Ελλάδα

Έρευνα για πιθανή κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονται για τη σίτιση των προσφύγων στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας στο Politico.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας (European Anti-Fraud Agency-OLAF) δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες για την έρευνα ή να διευκρινίσει εάν σχετίζεται με δημοσιεύματα που είδαν πρόσφατα το φως

της δημοσιότητας στην Ελλάδα.

Η έρευνα "για πιθανές παρατυπίες σε σχέση με την παροχή τροφίμων για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, με χρηματοδότηση της Ε.Ε." ξεκίνησε μετά από πληροφορίες που υποβλήθηκαν στη γενική διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν το 2017, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

"Καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη, η OLAF δεν μπορεί να κάνει κάποιο σχόλιο σε αυτό το στάδιο", σημειώνει σε email προς το Politico. "Το γεγονός ότι η OLAF εξετάζει το θέμα δεν σημαίνει ότι πρόσωπα ή οντότητες που πιθανώς να εμπλέκονται έχουν διαπράξει παρατυπίες ή απάτη", προσθέτει.

Το Politico σημειώνει εξάλλου ότι το περασμένο έτος, η ΜΚΟ "SolidarityNow" υπέβαλε αίτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητώντας να ξεκινήσει έρευνα για πιθανή κακοδιαχείριση των χρημάτων που προορίζονται να βοηθήσουν τους πρόσφυγες στη χώρα. Η οργάνωση σημείωνε τις κακές συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει λάβει σημαντικά κεφάλαια από τις Βρυξέλλες για να βελτιώσει το σύστημα ασύλου.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα