Oι Ευρωπαίοι βάζουν «πάγο» στην πρόταση Βαρουφάκη για ανταλλαγή ομολόγων

08:17 4/2/2015 - Πηγή: Antinews

Μάλλον ψυχρή υποδοχή επεφύλαξαν οι Ευρωπαίοι στην πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη για ανταλλαγή ομολόγων, το επιτόκιο των οποίων θα συνδέεται με την οικονομική ανάπτυξη, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τον σκεπτικισμό που εκφράζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Reuters.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν για την ελληνική πρόταση: «Θέλουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Αλλά οι πρώτες αντιδράσεις χαρακτηρίζονται μάλλον από σκεπτικισμό. Υπάρχει ανησυχία ότι (σσ: η πρόταση) αποτελεί άλλο ένα κόλπο για να επιτευχθεί ένα κούρεμα.

Ο

Βαρουφάκης είναι έξυπνος, αλλά υποβαθμίζει τα προβλήματα και τα θεσμικά όρια της ΕΚΤ και των κυβερνήσεων της ευρωζώνης».

Πέρα από νομικά ζητήματα, η προτεινόμενη ανταλλαγή ομολόγων θέτει και μία σειρά από πρακτικά ζητήματα, τονίζουν.

Με την επιφύλαξη ότι δεν έχουμε πολλές λεπτομέρειες για να κρίνουμε καταλλήλως την ιδέα, δεν βλέπω ιδιαίτερη διάθεση για κάτι τέτοιο ενώ πιθανώς υπάρχουν και σημαντικές πρακτικές δυσκολίες», λέει στο ίδιο πρακτορείο ένας από τους αξιωματούχους.

«Για αρχή, ποιο θα είναι το όριο (ποσοστό) της ανάπτυξης που θα χρησιμοποιείται για τα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη ομόλογα; Και αυτά θα βασίζονται σε προβλέψεις ή σε πραγματικά δεδομένα;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα