O Τόνι Μπλερ «κορυφαίο σύμβολο» των γκέι

Πολλά έχει ακούσει τελευταία ο Τόνι Μπλερ, για θέματα που αφορούν από το «φιλανθρωπικό» του έργο μέχρι τις στρατιωτικές αναλύσεις του, αλλά αυτό μάλλον δεν το περίμενε… Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός θα γίνει εξώφυλλο στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Gay Times», σε μια κίνηση που τον τιμά για τη στήριξη που έχει προσφέρει στη γκέι κοινότητα της χώρας του! Στην επετειακή έκδοση του περιοδικού για τα 30 του χρόνια, το όνομα του Μπλερ φιγουράρει ανάμεσα σε άλλα ονόματα διασημοτήτων που έχουν στηρίξει

όλα αυτά τα χρόνια τον αγώνα των γκέι για ίσα δικαιώματα, όπως είναι ο Boy George, ο σερ Ian McKellen και η Barbra Streisand.

Η είδηση πάντως δεν εξέπληξε τον Βρετανό πολιτικό. Δήλωσε μάλιστα περήφανος για την τιμή που του έκαναν και ανέφερε ότι είχε φροντίσει με την ανάλογη νομοθεσία να μη κρύβουν πια οι ομοφυλόφιλοι την ταυτότητά τους. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπλερ γίνεται εξώφυλλο στο εν λόγω περιοδικό. Τον Μάρτιο του 1997, είχε γίνει πάλι εξώφυλλο στο ίδιο περιοδικό, ενώ ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης. Το 2005 είχε αρθρογραφήσει στο περιοδικό με αφορμή την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

Ο εκδότης του περιοδικού Darren Scott δήλωσε ότι πέρα από κόμματα, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Μπλερ συνέβαλε με την θέσπιση του Συμφώνου Συμβίωσης, την νομική αναγνώριση των τρανσέξουαλ και την απαγόρευση των διακρίσεων κατά των γκέι στους εργασιακούς χώρους, να γίνει «πρέσβης των δικαιωμάτων της γκέι κοινότητας στη Βρετανία».

Παρεμπιπτόντως, ο Τόνι Μπλερ είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά.

www.independent.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα