O Ιζνογκούντ, ο... αμίλητος και τα γκουλάγκ της Τράπεζας της Ελλάδος

H προσπάθεια άλωσης της Τράπεζας της Ελλάδος με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 προέβλεπε ακόμη και έφοδο στο κτίριο, σύλληψη του διοικητή, δήμευση των περιουσιακών στοιχείων. Ή όπως είπε και ο Τσίπρας «θα πέταγαν με τις κλωτσιές έξω τον Στουρνάρα». Εκείνο το

σχέδιο, μαζί με το Νομισματοκοπείο, ναυάγησε όταν ο τζάμπα μάγκας Τσίπρας… είδε το φως το αληθινό. Όταν κατάλαβε ότι η αμορφωσιά του, η ασχετοσύνη του και η παντελής έλλειψη γνώσεων για το πώς λειτουργούν οι θεσμοί και η οικονομία, θα τον οδηγούσαν στο… Γουδή.

Έκτοτε, κι αφού υπέγραψε δύο μνημόνια, αφού έγινε το γιουσουφάκι του Σόιμπλε, αφού δέχθηκε να πληρώσει μέχρι και τα δικαστικά έξοδα για τον Γεωργίου, αποφάσισε να χτυπά την ΤτΕ με ύπουλο τρόπο.

Παρά το γεγονός ότι ο διοικητής λειτούργησε με ψυχραιμία, αντί να τους στείλει στο διάολο πολλές φορές, και παρ’ ότι ήταν θεσμικός και προειδοποιούσε την κυβέρνηση κάθε φορά που έκανε ανοησία και έβαζε σε κίνδυνο τη χώρα, ήταν πάντα… εχθρός. Άλλωστε, στους μικρόνοες Συριζαίους ο… υπουργός του Σαμαρά δεν μπορεί να είναι καλός. Κι όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, στα σοβιετικά καθεστώτα στα οποία εντρύφησε ο Τσίπρας και η παρέα του, όποιος δεν είναι με το κόμμα… πάει στα γκουλάγκ.

Η προσπάθεια εκδίωξης του Γ. Στουρνάρα απέτυχε τότε, όμως, ποτέ το Μαξίμου δεν ξέχασε τον διοικητή. Ειδικά το μίσος του Παππά στην ΤτΕ δεν έχει προηγούμενο. Γι’ αυτό και προσπάθησε ουκ ολίγες φορές να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση ώστε να βάλει χέρι στην ΤτΕ, να την ελέγξει και να παίξει τα βρόμικα παιχνίδια του συριζαίϊκου συνονθυλεύματος. Μην ξεχνάμε άλλωστε τα… θαλασσοδάνεια της Attica σε Συριζαίους επιχειρηματίες που κόπηκαν από την ΤτΕ.

Ο καλύτερος τρόπος για την υπονόμευση είναι οι «φυτευτοί». Έτσι στο Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ, μπήκαν τους τελευταίους μήνες κάποιοι Συριζαίοι οι οποίοι είχαν διπλό ρόλο. Αφενός να υπονομεύουν τον διοικητή και αφετέρου να κάνουν ό,τι μπορούν για να του φάνε τη θέση.

Από το 2015 βρίσκεται στο Συμβούλιο ο πρώην υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Σκορίνης, έμπορος στο επάγγελμα και παντελώς άσχετος με το τραπεζικό σύστημα. Ένα είδος τοποτηρητή του Μαξίμου για να μαθαίνει από πρώτο χέρι τι γίνεται στην ΤτΕ. Πρόσφατα μπήκαν στο Συμβούλιο οι κ. Οκταποδάς (όχι εξαποδός) και Αρμάγος, φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση. Και στην πρόσφατη συνεδρίαση επιτέθηκαν στον Στουρνάρα γιατί είχε το θάρρος να πει ότι η έξοδος στις αγορές πρέπει να γίνει με προσοχή και να μη βιάζονται στην κυβέρνηση. Οι τρεις Συριζαίοι, άσχετοι εντελώς με το τι σημαίνει έξοδος στις αγορές και ομόλογα, είπαν στον Στουρνάρα ότι έκανε ζημιά στην Ελλάδα με τις δηλώσεις του. Προφανώς εκτελούσαν την αποστολή που τους ανέθεσε το Μαξίμου, το οποίο επίσης εκνευρίστηκε από τον διοικητή. Και καλά, οι τρεις κακόμοιροι Συριζαίοι του Γενικού Συμβουλίου πήραν το μάθημά τους από τον Στουρνάρα ο οποίος τους είπε ότι θα μιλάει όποτε θέλει κι όποτε βλέπει ότι κινδυνεύει η χώρα.

Οι δύο υποδιοικητές της ΤτΕ γιατί έκαναν τουμπεκί ψιλοκομμένο; Γιατί ήπιαν το αμίλητο νερό και δεν «πλάκωσαν» τους άσχετους προκειμένου να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της Τράπεζας; Κι εν πάση περιπτώσει γιατί οι δύο υποδιοικητές υπονομεύουν το έργο που επιτελεί η ΤτΕ;

Για τον κ. Μητράκο να το καταλάβουμε. Είναι αυτό που λένε… Ιζνογκούντ. Έχει πάρει υποσχέσεις ότι θα είναι ο νέος διοικητής αν ο Στουρνάρας… πάθει κάτι από τις κατάρες του ΣΥΡΙΖΑ. Γνωστός Συριζαίος συνδικαλιστής στην ΤτΕ ο κ. Μητράκος ανέβηκε τα σκαλιά της ιεραρχίας όχι επειδή το άξιζε αλλά επειδή «ξέρει να τα λέει χαρτί και καλαμάρι στο Μαξίμου».

Η… έκπληξη είναι ο έτερος Καππαδόκης, ο υποδιοικητής Γ. Μουρμούρας ο οποίος ορίστηκε από τον Αντ. Σαμαρά στη θέση αυτή. Αν και το όνομά του δικαιολογεί να… μιλάει πολύ τελικά εδώ και τρία χρόνια έχει πιει το αμίλητο νερό. Και απορεί κανείς τι δουλειά κάνει στην ΤτΕ;

Ο άλλοτε Σαμαρικός, βεβαίως, σύμφωνα με πληροφορίες ξέρει να τα… εξομολογείται στο καραμανλικό στρατόπεδο, όπου έχει πιάσει φιλίες εσχάτως, ίσως γιατί έχουν τάξει και σ’ αυτόν τη θέση του διοικητή. Μυστήρια πράγματα, αλλά και τόσο γελοία αφού όλοι ξέρουν ότι αν δεν ήταν ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας την περίοδο 2012 – 2014 η χώρα θα ήταν χρεοκοπημένη. Ενώ αν δεν είχε παρέμβει ο διοικητής, ειδικά στο πρώτο καταστροφικό εξάμηνο του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα ήταν ήδη εκτός ευρώ.

Έχουν γνώση οι φύλακες ή όπως λέει κι ο λαός «την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς». Και στην ΤτΕ υπάρχουν πολλοί τέτοιοι, αλλά θα έρθει η ώρα για το μεγάλο ξεκαθάρισμα. Μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που εξεμέτρησε το ζην, θα καταλάβουν κι εκείνοι πώς είναι να είσαι απόβλητος.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα