O Χαφτάρ ευχαριστεί Μητσοτάκη-Δένδια μετά τη Διάσκεψη του Βερολίνου

Ευχαριστήριο μήνυμα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών απέστειλε ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός (LNA) επιδοκιμάζοντας την "εξαιρετική διπλωματική τους παρουσία".

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης στο Βερολίνο για την Λιβύη, ο LNA αναφέρει:

"Παρότι δυστυχώς δεν ήταν παρόντες, η εξαιρετική Διπλωματική Παρουσία του πρωθυπουργού

Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ήταν τρομερά επωφελής για τον λαό της Λιβύης. Η Λιβύη σας ευχαριστεί".

Ακολούθησε νέο ευχαριστήριο tweet του Χαλίφα Χαφτάρ που αναφέρει: "Ένας φίλος στην ανάγκη είναι πράγματι φίλος". Σε αυτό εμφανίζονται με τον στρατάρχη ο κ. Μητσοτάκης, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, και ο πρίγκιπας διάδοχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mohammed bin Zayed Al Nahyan καθώς και δημοσίευμα όπου ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγορεί την Ελλάδα ότι υπονομεύει τις συνομιλίες για την Λιβύη.

Σε νεότερη ανάρτησή του ο LNA σημειώνει ότι "παρακολουθούμε μια σπουδαία στροφή της διπλωματικής επιρροής στην όμορφη αλλά ταραγμένη γειτονιά μας. Κάποιοι απομονώνονται και δαιμονοποιούνται για τα εγκλήματά τους. Άλλοι μεγαλώνουν και γράφουν ιστορία με τη νέα μας φιλία, οδηγώντας την περιοχή σε μια νέα εποχή ειρήνης και συνεργασίας" #Greece

Σχολιάζοντας την πρώτη ανάρτηση, ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης σημείωσε στον ΣΚΑΙ: "Ήταν μια απάντηση σε αυτούς που έλεγαν ότι ο κ. Χαφτάρ δεν μας ευχαρίστησε…". Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει λόγο στο λιβυκό ζήτημα, τόσο απευθείας στα όργανα της ΕΕ, όσο, εμμέσως και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μέσω της συμμάχου Γαλλίας που είναι μόνιμο μέλος.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα