O Independent μένει μόνο ως ψηφιακός

Η βρετανική εφημερίδα "The Independent" ανακοίνωσε ότι σταματά την έκδοσή της σε χαρτί και από τις 26 Μαρτίου γίνεται 100% ψηφιακή, ανακοίνωσε σήμερα ο ιδιοκτήτης της. "Η βιομηχανία του Τύπου αλλάζει και η αλλαγή αυτή άρχισε από τους αναγνώστες. Μας δείχνουν ότι το μέλλον είναι ψηφιακό", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Εβγκένι Λεμπέντεφ.

"Η μετάβαση από την εκτύπωση στην οθόνη έχει προχωρήσει. Πολλές εφημερίδες στις ΗΠΑ έχουν κάνει την κίνηση ή βρίσκονται στη διαδικασία να το κάνουν, μειώνοντας τον αριθμό

των έντυπων εκδόσεών τους. Έτσι, το τέλος της έντυπης έκδοσης του Independent θα είναι ο θάνατος ενός μέσου, και όχι ενός μηνύματος" σχολιάζει ο Roy Greenslade του Guardian.

Η εφημερίδα ιδρύθηκε το 1986 από μια ομάδα δημοσιογράφων. Στις "καλές εποχές" η κυκλοφορία της έφθανε τις 400.000 φύλλα. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η πτώση των πωλήσεων ήταν κατακόρυφη, πολύ πίσω από ταμπλόιντ όπως η Sun ή η Daily Mail, αλλά και πιο άμεσων "ανταγωνιστών" της όπως οι Times, ο Guardian και η Daily Telegraph.

Η τελευταία έντυπη έκδοση του Independent θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 26 Μαρτίου και του κυριακάτικου φύλλου στις 20 Μαρτίου. "Η απόφαση αυτή επιτρέπει να διατηρηθεί το όνομα του Independent και μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε συντακτικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που προσελκύει όλο και περισσότερους αναγνώστες online", σχολίασε ο Λεμπέντεφ, ο οποίος είναι επικεφαλής του ομίλου ESI Media. Ο όμιλος επιβεβαίωσε εξάλλου την πώληση της εφημερίδας "i", μιας πιο ελαφριάς εκδοχής της εφημερίδας, στον όμιλο Johnston Press. Η πώληση αναμένεται να αποφέρει περίπου 32 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος ESI Media αναφέρει ότι ο Independent γίνεται "η πρώτη εφημερίδα εθνικής κυκλοφορίας που ξεκινάει την περιπέτεια της 100% ψηφιακής έκδοσης σε παγκόσμια κλίμακα". Ο ESI Media ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά με συνδρομή και το άνοιγμα νέων γραφείων στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, καθώς και επέκταση στις ΗΠΑ.

theguardian.com, independent.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα