Novartis: Σιωπή από τον 2ο μάρτυρα - "Δεν απαντάω σε τίποτα"

Τελείως διαφορετική γραμμή από την Μαρία Μαραγγέλη φέρεται να κρατά ο Φιλήστωρ Δεσταμπασίδης κατά την έναρξη της κατάθεσής του στην προανακριτική επιτροπή, όπως μεταδίδει το "The TOC".

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται να απαντήσει στις περισσότερες εκ των ερωτήσεων που του υποβάλλονται από τους βουλευτές.

Φέρεται να επαναλαμβάνει ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει σε τίποτα αλλο πέρα από το αντικείμενο της παρούσας προανακριτικής που είναι η διερεύνηση τυχόν ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου.

Κατά άλλες πληροφορίες, φέρεται να έχει πει ότι δεν έχει σχέση με τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Συγκεκριμένα φέρεται να είπε ότι "ούτε Κελέση ούτε Σαράφη με λένε. Το όνομα μου είναι Δεσταμπασίδης".

Επίσης φερεται να έχει πει ότι στις ΗΠΑ έχει να ταξιδέψει από το 2014. Επίσης είπε ότι δεν έχει μεταβεί στην Βιέννη.

Παράλληλα, ο Φιλήστωρ Δεστεμπασίδης φέρεται να αρνήθηκε ότι έχει δώσει κατάθεση στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ), επικαλούμενος την έκθεση του FBI, φέρεται να του είπε ότι το όνομα του, μαζί με αυτό του Κωνσταντίνου Φρουζή, εμφανίζονταν να συμμετέχουν στα σχέδια δράσης και στον προϋπολογισμό της Novartis.

O μάρτυρας, ο οποίος σύμφωνα με το οργανόγραμμα της εταιρείας ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας, φέρεται να απάντησε ότι η μοναδική του εμπλοκή ήταν να δίνει ένα νούμερο για τον προϋπολογισμό, το οποίο πήγαινε στα ΜΜΕ.

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν γνώριζε ούτε σε ποια ΜΜΕ πήγαιναν τα χρήματα, ούτε σε ποια πρόσωπα. Φέρεται επίσης να είπε ότι δεν έχει σχέση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού ή τους κρατικούς φορείς που ανήκαν στις αρμοδιότητες Φρουζή.

Για τον Νίκο Μανιαδάκη είπε ότι ήταν προστατευόμενος μάρτυρας και ότι είχε καταθέσει εναντίον των πολιτικών προσώπων. Επέμεινε ότι δεν τον είχε συναντήσει ποτέ. Ούτε στην ΓΑΔΑ ούτε στην εισαγγελία Διαφθοράς.

Ο μάρτυρας απέφυγε πάντως να απαντήσει αν γνώριζε τον δικηγόρο των τριών προστατευόμενων μαρτύρων.

Σε σχετική ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ) αν γνώριζε τον δικηγόρο Παύλο Σαράκη φέρεται να δήλωσε ότι δεν απαντά καθώς είπε ότι είναι άσχετο με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Ο βουλευτής, κατά πληροφορίες, ρώτησε τον μάρτυρα πώς είχε την πληροφόρηση ότι είναι άσχετο με την υπόθεση το ζήτημα αυτό, όμως και πάλι ο Φιλήστωρ Δεστεμπασίδης δήλωσε ότι δεν απαντά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Κεγκέρογλου δεν πήρε απάντηση όταν ρώτησε τον μάρτυρα αν είχε προτείνει στο Μανώλη Βουλκίδη (εκδότη ιατρικού περιοδικού και ιδιοκτήτη εταιρείας) να γίνουν και οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, αλλά και να συστήσουν εταιρεία.

Παρά πάντως την απροθυμία του να μιλήσει για την "ταμπακιέρα", ο Φιλήστωρ Δεστεμπασίδης εξέφρασε την άποψη ότι η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο.

Καλά κάνει και το ψάχνει η αστυνομία, φέρεται να δήλωσε.

Ο μάρτυρας φέρεται εξάλλου να δήλωσε ότι αισθάνεται στοχοποιημένος και έβαλε στο στόχαστρο τον Μανιαδάκη για τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι επιχείρησε να τον εκφοβίσει για να μην καταθέσει στην Δικαιοσύνη πράγματα που έχω δει και έχω ακούσει, διευκρινίζοντας όμως όχι για ζητήματα που ερευνά η επιτροπή, αλλά για θέματα που αφορούν το σκάνδαλο Novartis.

Φέρεται επίσης να είπε ότι τον έχουν στοχοποιήσει και οι Λοβέρδος, Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης, Σαμαράς αλλά και ο φρουζής αλλά και τα ΜΜΕ με στόχο να τον εκφοβίσουν και να μην καταθέσει στην Δικαιοσύνη.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Novartis, Σιωπή, - Δεν,Novartis, siopi, - den