Novartis: Μια σκευωρία που δεν τους βγήκε

11:55 4/1/2019 - Πηγή: Antinews

(Ανανεωμένο) Στην υπόθεση της Novartis δεν ξέρουμε ποιοι τα πήραν και πόσα πήραν. Δεν ξέρουμε αν είναι μόνο οι 4.500 γιατροί ή πρόκειται να εμπλακούν και πολιτικά πρόσωπα. Αυτά είναι έργο της Δικαιοσύνης να τα βρει κι όταν τα βρει κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του.

Ήτοι να πάει στη φυλακή γιατί αν υπάρχουν μίζες μόνο αυτό μπορεί να γίνει. Το σκάνδαλο υπάρχει, υπερτιμολογήσεις έγιναν στην αγορά φαρμάκου, ο κόσμος πλήρωσε από την τσέπη του τα κόλπα εγχώριων

και ξένων κυκλωμάτων. Είπαμε: Αν υπάρχουν αποδείξεις να πληρώσουν οι υπεύθυνοι.

Πώς μπορεί όμως, να κατηγορείται κάποιος χωρίς ουσιαστικά στοιχεία; Πώς επιτράπηκε στην κυβέρνηση να στοχοποιήσει 10 πολιτικά πρόσωπα βασιζόμενη σε μαρτυρίες κουκουλοφόρων μαρτύρων; Ή όπως είχε πει ο Πολάκης άθελά του, ήταν «πουλιά που πιάστηκαν στη φάκα και κελαηδάνε». Ο Πολάκης ήξερε από πριν ποιοι ήταν οι προστατευόμενοι μάρτυρες κι ότι θα πουν ό,τι τους ζητήσουν προκειμένου να γλιτώσουν το τομάρι τους.

Θα πουν ότι είδαν βαλίτσες στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι άκουσαν για μίζες σε υπουργούς, ότι ο κόσμος έλεγε ότι τα παίρνουν πολιτικοί. Κουβέντες καφενείου με απλά λόγια. Υπάρχουν λογαριασμοί; Υπάρχουν κινήσεις; Δόθηκαν χρήματα και προέκυψε παράνομος πλουτισμός;

Η υπόθεση Μανιαδάκη εξελίσσεται σε απίστευτο φιάσκο για την κυβέρνηση αλλά πλήττει σοβαρά και το κύρος της Δικαιοσύνης. Για φανταστείτε όλες οι κατηγορίες για τα πολιτικά πρόσωπα να καταπέσουν; Εξέλιξη που ενδεχομένως είναι ζήτημα χρόνου να συμβεί καθώς μετά από τον Μανιαδάκη και ο δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας βγήκε και είπε (παρόλο που λίγο μετά το διέψευσε) ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικούς κι ότι βρίσκεται στη διάθεση των εισαγγελέων για να καταθέσει όσα γνωρίζει. Την ίδια στιγμή ακούγεται εντόνως ότι ούτε με την κατάθεση του τρίτου μάρτυρα στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες για χρηματισμό πολιτικών, κάτι που αν αποδειχτεί σημαίνει ότι η σκευωρία θα οδηγηθεί στον κάλαθο των αχρήστων. Για φανταστείτε λοιπόν να έχει δίκιο η ΝΔ όταν μιλά για παραδικαστικό κύκλωμα Μαξίμου και για παράδοση της διακυβέρνησης στον Πολάκη;

Μήπως τελικά έχει δίκιο η ΝΔ; Ας δούμε τα γεγονότα όπως αποκαλύπτονται. Ο Μανιαδάκης μπήκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων αν και οι αρχές γνώριζαν ότι υπήρχαν σε βάρος του καταγγελίες για χρηματισμό. Αφού γνώριζαν δεν έπρεπε να τον προστατέψουν αλλά να τον βάλουν φυλακή. Όμως, τον έβαλαν γιατί ήταν του χεριού τους, για να «αποκαλύψει» πρόσωπα και πράγματα. Για να «δώσει» σαν σύγχρονος κουκουλοφόρος τους πολιτικούς. Κι αυτός και οι άλλοι δύο μάρτυρες. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έβαζε στο στόχαστρο τον Σαμαρά, τον Άδωνι, τον Αβραμόπουλο, τον Βορίδη, τον Πικραμένο κ.λπ. Έστησαν μια σκευωρία που δεν τους βγήκε γιατί ο Μανιαδάκης δεν ήξερε πολλά ή δεν είχε στοιχεία. Κι όταν οι ελεγχόμενοι εισαγγελείς είδαν ότι πέφτουν σε τοίχο τον κατέστησαν κατηγορούμενο προκειμένου να τον πιέσουν να πει αυτά που θέλουν.

Είναι τυχαίο ότι ο δαιμόνιος εκδότης Βαξεβάνης είχε προαναγγείλει στις 11 Νοεμβρίου τη μετατροπή του από μάρτυρα σε κατηγορούμενο; Μήνυμα να πάει να μιλήσει ήταν, γι’ αυτό και προσπάθησε να διαφύγει.

Όμως, όλο αυτό το σχέδιο «κουμπώνει» με την αποκάλυψη ότι ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ, Δημ. Λιάκος προειδοποίησε τον Γ. Στουρνάρα ότι τον έχουν στοχοποιήσει, κι αυτόν και τη γυναίκα του. Διέψευσε βεβαίως τις πληροφορίες αλλά η αλήθεια είναι ότι όντως προειδοποίησε. Για ποιον; Μα για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, γνωστό στους φίλους και ως «Μίμη». Ακραιφνή καραμανλικό ο οποίος έγινε το καλύτερο όργανο του Τσίπρα. Με γνωριμίες στην ΕΥΠ και στο δικαστικό σώμα, έφτιαξε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προκειμένου να «σβήσει» τους εχθρούς του Τσίπρα. Τον Σαμαρά, τον Στουρνάρα, όποιον άλλο θα μπορούσε να κόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυριαρχία στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Παπαγγελόπουλος, με τον ορισμό της κ. Τουλουπάκη στην εισαγγελία διαφθοράς, με τον Κώστα Βαξεβάνη σε ρόλο «πιστολιού» και με τον Πολάκη σε ρόλο σκύλου που αλυχτάει, έστησαν όλο αυτό το κόλπο. Χωρίς αποδείξεις να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα κι όποιον πάρει ο χάρος.

Άλλωστε ο… Ρασπούτιν δεν ήταν αυτός που είπε στη Ράικου να ανοίξει υποθέσεις ακόμη και χωρίς στοιχεία και οι κατηγορούμενοι να τρέχουν να βρουν το δίκιο τους αργότερα;

Όλο το σχέδιο βασίζεται στη λογική του «Μίμη», ρίξε λάσπη, ρίξε τον εχθρό στα λιοντάρια κι ας τρέχει μετά να γλιτώσει.

Το Antinews έχει αποκαλύψει στο παρελθόν ότι εκτός του Παπαγγελόπουλου στο σχέδιο στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει μέρος η κ. Βασιλική Θάνου, αλλά και ο γιος κορυφαίου πολιτικού παράγοντα. Κι ότι κάποιοι από τη ΝΔ ή την πρώην ΝΔ δεν θέλουν με τίποτε να φύγει ο Τσίπρας από την εξουσία. Ίσως είναι καιρός αυτός ο ιδιότυπος αριστεροδεξιός να αποκαλυφθεί και να τελειώνουμε με όλους όσους κρυφά ή φανερά δίνουν στήριξη στον χειρότερο πρωθυπουργό που έβγαλε ποτέ αυτός ο τόπος.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα