Novartis και eSYRIZA στο τραπέζι της Πολιτικής Γραμματείας υπό Τσίπρα

Μεσούσης της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση της πλειοψηφίας να συστήσει προανακριτική επιτροπή για τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Το ραντεβού Τσίπρα

και μελών της ΠΓ πραγματοποιείται ουσιαστικά για να προπαπαρασκευάσει (ως γίνεται πάντα) τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, την προσεχή Κυριακή και στην ατζέντα βρίσκονται τα βήματα που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον μετασχηματισμό του γενικώς και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του, ειδικώς.

Εν προκειμένω, στην Κουμουνδούρου, στοχεύουν μεταξύ άλλων, στη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οργανωτικής λειτουργίας του Κόμματος, τον e-ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα περιλαμβάνει τις εγγραφές νέων μελών στο κόμμα και ηλεκτρονικά.

Μπορεί θεωρητικώς ο στόχος που είχε θέσει ο Αλέξης Τσίπρας περί αντιστοίχισης αριθμού ψηφοφόρων με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το τριψήφιο νούμερο που προβλέπει (γύρω στις 170.000) είναι μάλλον ανεδαφικά μεγαλεπήβολος. Μια προσέλκυση νέων μελών γύρω στις 70.000 θα άφηνε το κόμμα πλήρως ικανοποιημένο.

Εξάλλου, η οργάνωση Πολιτών στα κόμματα , χωρίς ενός είδους κίνητρο, την εκλογή του αρχηγού του φερ ειπείν, από την βάση, είναι μάλλον ντεμοντέ. Ο κ. Τσίπρας στην χρονική αυτή συγκυρία προσπαθεί να υπερκεράσει τις εσωκομματικές έριδες που προκαλεί η συζήτηση περί εκλογής του από την βάση, παγώνοντας τη συζήτηση, πρόκειται ωστόσο για σενάριο που βρίσκεται στο συρτάρι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ακόμη να έχει απορριφθεί τελεσίδικα από τον ίδιο.

Novartis

Αναπόφευκτα στο τραπέζι της ΠΓ θα μπουν και τα ζέοντα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, δηλαδή, η Novartis.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μιλούν για φθηνό τακτικισμό από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη που διαχώρισε τις υποθέσεις Παπαγγελόπουλου- Τσίπρα ζητώντας μετ επιτάσεως τη συμπερίληψη και του πρώην πρωθυπουργού στο κάδρο.

Εκτιμούν άλλωστε, πως όλη αυτή η υπόθεση οφείλεται στις πιέσεις που ασκεί ο Αντώνης Σαμαράς στον Πρωθυπουργό και πως η προανακριτική η οποία αναμένεται να συσταθεί μετά την επιστροφή του κ. Μητσοτάκη από την Νέα Υόρκη, θα καταλήξει σε φιάσκο.

Το σενάριο πάντως που προβλέπει ελάχιστες συνεδριάσεις ( ακόμη και μόνον μία) της Προανακριτικής που θα συσταθεί με επιστροφή του φακέλου στην τακτική Δικαιοσύνη , κερδίζει όλο και περισσότερους "πόντους".

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα