Metron Analysis: Προβάδισμα 7,2 μονάδων για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

Με 7,2% ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Alpha.

Ειδικότερα,

στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη με 30,3%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,1%, τρίτο το Κίνημα Αλλαγής (5,6%), τέταρτη η Χρυσή Αυγή (5%) και πέμπτο το ΚΚΕ με 4,8%. Ποτάμι και Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 1,7% και 1,1% αντίστοιχα. Η δε αδιευκρίνιστη ψήφος εκτιμάται στο 8,5%.


Αν γίνει αναγωγή στα έγκυρα τα κάτω και τα άνω όρια των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 29,6% - 34,4%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,8% - 26,2%
ΚΙΝΑΛ: 5,5% - 8,8%
Χρυσή Αυγή: 4,6% - 7%
ΚΚΕ: 4,6% - 7%Καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 27% αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα φαβορί

Σε σταυρούς, από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές προηγούνται: ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος (19%), ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης (12%) και η Μαρία Σπυράκη (8%). Η ερώτηση τέθηκε σε όσους προτίθενται να ψηφίσουν ΝΔ στις ευρωεκλογές ή όσους ψήφισαν ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2015 και δεν έχουν αποφασίσει/ΔΑ τι θα ψηφίσουν την προσεχή Κυριακή.

Σε αντίστοιχη ερώτηση που έγινε σε όσους προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ή όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες και δεν έχουν αποφασίσει/ΔΑ τι θα ψηφίσουν στις επικείμενες, από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι: Δημήτρης Παπαδημούλης (9%) και Κώστας Αρβανίτης (5%), ενώ από 4% συγκεντρώνουν οι: Στέλιος Κούλογλου, Έλενα Κουντουρά και Αλέξης Γεωργούλης.

Στο Κίνημα Αλλαγής πρώτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ακολουθεί η Εύα Καϊλή και οι: Γιώργος Καμίνης, Νίκος Παπανδρέου και Παναγιώτης Ιωακειμίδης.

Η έρευνα της Metron Analysis διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 16 με 20 Μαΐου σε 1.433 άτομα ηλικίας 17 ετών και άνω.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα