Kοροναϊός: Πρώτος θάνατος στο Χονγκ Κονγκ - Στους 427 οι νεκροί

18:10 4/2/2020 - Πηγή: Antinews

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο ασθενούς που είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός TVB σήμερα. Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο που καταγράφεται εξαιτίας του 2019-nCoV εκτός της ηπειρωτικής Κίνας. Σύμφωνα με τις αρχές, ο ασθενής που υπέκυψε, 39 ετών, αντιμετώπιζε επίσης υποκείμενη πάθηση. Στην αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ έχουν επιβεβαιωθεί

15 κρούσματα, ανάμεσά τους και ένα στο οποίο πιστεύεται ότι ο ιός μεταδόθηκε σε αυτήν.

Άρχισε η μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο της Ουχάν που κατασκευάστηκε σε 10 ημέρες

Κίνα - κοροναϊός: Οι αρχές συνέλαβαν 36χρονη διότι απέκρυψε πως είχε έλθει σε επαφή με ασθενή

Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας του κοροναϊού είναι πλέον 427, αν προστεθούν τα θύματα στο Χονγκ Κονγκ και στις Φιλιππίνες στα 425 που θρηνεί η Κίνα.

Πάνω από 3.700 άνθρωποι σε καραντίνα σε κρουαζιερόπλοιο ανοικτά της Ιαπωνίας

Το Πεκίνο θα επιτρέψει την είσοδο σε Αμερικανούς ειδικούς

Το Πεκίνο συμφώνησε να επιτρέψει σε Αμερικανούς ειδικούς στον χώρο της υγείας να εισέλθουν στην Κίνα, στο πλαίσιο της βοήθειας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, καθώς ο αριθμός των θυμάτων και των κρουσμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται.

Δύο πόλεις της Κίνας, μακριά από το επίκεντρο της επιδημίας, θέτουν σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα

Δύο μεγάλες πόλεις στην ανατολική Κίνα, πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσαν μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των κατοίκων τους προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Οι δημοτικές αρχές της Ταϊζού και τρεις περιοχές της πόλης Χανγκζού (περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σανγκάης) επιτρέπουν μόνο σε ένα άτομο ανά νοικοκυριό να βγαίνει από το σπίτι κάθε δύο ημέρες για να κάνει ψώνια.Συνολικά οι περιορισμοί αφορούν εννέα εκατομμύρια ανθρώπους. Η Ταϊζού ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλει από σήμερα 95 δρομολόγια τρένων προς την πόλη.

Εξάλλου οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων δεν θα μπορούν πλέον να τα ενοικιάζουν σε ανθρώπους που προέρχονται «από περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την επιδημία, όπως η επαρχία Χουμπέι», επίκεντρο της επιδημίας, εκτός κι αν δεν έχουν μεταβεί σε αυτές πρόσφατα, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές της πόλης. Εξάλλου όλα τα συγκροτήματα κατοικιών θα διατηρήσουν ανοικτή μόνο μία είσοδο για τους πεζούς και όλοι όσοι περνούν από αυτή θα πρέπει να επιδεικνύουν την ταυτότητά τους.

Παράλληλα στην Χανγκζού, έδρα του εταιρείας διαδικτυακού εμπορίου Alibaba και πρωτεύουσα της πλούσια επαρχίας Ζεζιάνγκ, είναι υποχρεωτικό οι πολίτες να φορούν μάσκα και να περνούν από ελέγχους ταυτότητας και θερμοκρασίας. Στη Ζεζιάνγκ έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής 829 κρούσματα του νέου κοροναϊού. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων εκτός της επαρχίας Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο 425 ανθρώπων στην ηπειρωτική Κίνα.

Νέα κρούσματα σε Μαλαισία και Βιετνάμ. Αρνητικοί στον ιό 239 Αυστραλοί που είναι σε καραντίνα στο νησί των Χριστουγέννων

Οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού σε πολίτη της χώρας, ανεβάζοντας την συνολικό αριθμό των ασθενών στους 10. Ένας 41χρονος πολίτης Μαλαισίας ταξίδεψε στη Σιγκαπούρη έπειτα από συνάντηση που είχε τον προηγούμενο μήνα με συναδέλφους του στην Κίνα, ανάμεσά τους και ένας από την Ουχάν, την πόλη που είναι στο επίκεντρο της επιδημίας, Εμφάνισε συμπτώματα στις 29 Ιανουαρίου, σχεδόν μία εβδομάδα αφού επέστρεψε στη Μαλαισία. Ο υπουργός Υγείας της χώρας Ντουλκεφλάι Άχμαντ δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων επιβεβαίωσαν ότι ο 41χρονος,μ όπως και ένας 63χρονος άνδρας από την Ουχάν που βρισκόταν υπό παρακολούθηση, έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό.

Στην Αυστραλία συνολικά 239 Αυστραλοί που απομακρύνθηκαν από την Ουχάν θεωρείται ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, με εξαίρεση δύο που υπάρχουν «πολύ μικρές» πιθανότητες να έχουν μολυνθεί, δήλωσε ο Αυστραλός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ. Οι 241 Αυστραλοί που απομακρύνθηκαν από την Ουχάν θα παραμείνουν σε καραντίνα επί 14 ημέρες στο νησί των Χριστουγέννων, στα ανοικτά των βορειοδυτικών ακτών της Αυστραλίας.

Το Βιετνάμ επιβεβαίωσε σήμερα ένα επιπλέον κρούσμα του νέου κοροναϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών στη χώρα σε εννέα. Εξάλλου οι αρχές έχουν θέσει σε καραντίνα 950 Βιετναμέζους που επέστρεψαν από την Κίνα. Όλοι τους θα παραμείνουν στην απομόνωση σε δύο στρατόπεδα έξω από το Ανόι επί τουλάχιστον 14 ημέρες. Η κυβέρνηση του Βιετνάμ είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι το διασυνοριακό εμπόριο με την Κίνα «δεν ενθαρρύνεται», ενώ την Κυριακή επεσήμανε ότι θα απαγορεύσει όλες τις πτήσεις από και προς την Κίνα.

Βέλγος που επαναπαρίστηκε από την Ουχάν της Κίνας βρέθηκε θετικός στον ιό

Ένας Βέλγος από τους εννέα που επαναπατρίστηκαν από την Ουχάν της Κίνας την Κυριακή βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσε σήμερα η υγειονομική υπηρεσία της χώρας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εννεά επαναπατρισθέντες υποβλήθηκαν σε μια σειρά εξετάσεων σε στρατιωτικό νοσοκομείο των Βρυξελλών. Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ταυτότητα του ατόμου που βρέθηκε θετικό στον νέο κοροναϊό, όμως η υπηρεσία επεσήμανε ότι η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και προς το παρόν δεν εμφανίζει συμπτώματα.

Ακόμη ένα άτομο από τη Δανία, που δεν κατάφερε να επιστρέψει στην πατρίδα του την Κυριακή και παρέμεινε στο Βέλγιο, βρέθηκε αρνητικό στον νέο κοροναϊό.

Σήμερα η τελευταία πτήση της United Airlines από την Κίνα προς τις ΗΠΑ, λόγω κοροναϊού

Δύο νέα κρούσματα του κοροναϊού στη Γερμανία-Δώδεκα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά

Μία υπήκοος Ν. Κορέας μολύνθηκε από τον κοροναϊό έπειτα από επίσκεψή της στην Ταϊλάνδη

Αθ. Τσακρής: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον κοροναϊό

Για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον νέο κοροναϊό 2019-nCoV, τον ιό που ανήκει σε μια ομάδα ιών, οι οποίοι "οφείλουν το όνομά τους στο σχήμα τους αφού στο μικροσκόπιο θυμίζουν κορώνα", μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" ο αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής.

Ο κ. Τσακρής εξήγησε πως αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη, σε παγκόσμιο επίπεδο, μια προσπάθεια για να γίνει χαρτογράφηση των χαρακτηριστικών που έχει ο ιός, "το πόσο γρήγορα εξαπλώνεται, τι ικανότητα έχει να σκοτώνει τον ξενιστή που προσβάλλει, ακόμη και το ποιος είναι ο χρόνος επώασης", ενώ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι στη χώρα μας, "η προσπάθεια γίνεται στο να υπάρξει πολύ έγκαιρη ανίχνευση οποιουδήποτε εισαγόμενου περιστατικού".

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Τσακρή στον Σωτήρη Κυριακίδη για το "Πρακτορείο FM":

Ερ.: Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας;

Απ.: Στη φάση που είμαστε, παρότι η ανίχνευση του ιού έγινε πολύ γρήγορα, ακόμη είναι σε εξέλιξη προσπάθεια για να γίνει χαρτογράφηση των χαρακτηριστικών που έχει ο ιός. Το πόσο γρήγορα εξαπλώνεται, τι ικανότητα έχει να σκοτώνει τον ξενιστή που προσβάλλει, ακόμη και το ποιος είναι ο χρόνος επώασης, ποια είναι τα γενικά χαρακτηριστικά και από εκεί και πέρα να βρεθούν διάφοροι τρόποι, είτε είναι αυτό είναι εμβόλιο, είτε θεραπεία, ώστε, μαζί με όλα τα άλλα μέτρα ελέγχου λοιμώξεων, να μπορέσουμε να περιορίσουμε ή τουλάχιστον να επιβραδύνουμε την εξάπλωσή του ώστε να προλάβουν τα συστήματα υγείας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτής της νέα πρόκλησης δημόσιας υγείας.

Ερ.: Ποιο είναι το "κλειδί" για την επιβράδυνση της εξάπλωσης;

Απ.: Σε αυτή το φάση και στην Κίνα το "κλειδί" είναι - και με τα μέτρα που είναι σε εξέλιξη και στην Κίνα- να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού. Με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι τώρα ο ιός αυτός μπορεί να μεταδίδεται και από ασθενείς που έχουν ήπια κλινική εικόνα. Είναι ένα 20% των περιπτώσεων που εκδηλώνουν την κλασική κλινική εικόνα, αυτή της ιογενούς πνευμονίας, μια βαριά κλινική εικόνα που χρειάζεται νοσηλεία στο νοσοκομείο ή/και σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), αλλά ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των ασθενών μπορεί να έχει ήπια κλινική εικόνα, τα άτομα δηλαδή μπορεί να κυκλοφορούν και να μεταδίδουν εύκολα τον ιό στην κοινότητά (τους), κάτι που είναι ένα πρόβλημα που σχετίζεται με τη μεταδοτικότητα και τον τρόπο με τον οποίο εξαπλώνεται ο ιός.

Ερ.: Ο ιός μεταδίδεται μόνο όταν έναν άτομο έχει εκδηλώσει συμπτώματα;

Απ.: Θα πρέπει επίσης να πούμε ότι από τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι τώρα φαίνεται πως ο ιός μπορεί να μεταδίδεται ακόμη και στον χρόνο επώασης, δηλαδή πριν ακόμη ο ασθενής εκδηλώσει τα συμπτώματα της λοίμωξης από τον νέο κοροναϊό.

Ερ.: Ποιοι είναι οι μέχρι στιγμής γνωστοί τρόποι μετάδοσης;

Απ.: Υπάρχουν δεδομένα (σ.ς. που δείχνουν) ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί πέρα από την αναπνευστική οδό και από τη γαστρεντερική οδό καθώς έχει ανιχνευθεί - επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλεί διάρροια- και σε κόπρανα, κάτι που δείχνει τον ποικίλο τρόπο μετάδοσης που μπορεί να έχει ο συγκεκριμένος ιός. Όλα τα παραπάνω περιπλέκουν την κατάσταση και γι' αυτό γίνονται πολύ σημαντικές προσπάθειες δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα στην Κίνα αλλά και σε άλλες χώρες όπως είναι π.χ οι ΗΠΑ, η Αυστραλία αλλά και στην Ευρώπη και στη χώρα μας.

Ερ.: Είναι πράγματι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος περιορισμού των περιστατικών ο έλεγχος στις πύλες εισόδου σε μια περιοχή/χώρα;

Απ.: Η προσπάθεια γίνεται στο να υπάρξει πολύ έγκαιρη ανίχνευση οποιουδήποτε εισαγόμενου περιστατικού ώστε να μπορέσουν να ληφθούν πολύ γρήγορα τα μέτρα ελέγχου λοιμώξεων και να περιοριστεί η οποιαδήποτε στη συνέχεια εγχώρια μετάδοση αλλά και οποιαδήποτε εστία μικροεπιδημίας είτε μιλάμε για την Ευρώπη, είτε μιλάμε για τη χώρα μας.

Ερ.: Ποιο είναι το ρεαλιστικό σενάριο για την Ελλάδα;

Απ.: Στην Ευρώπη, όπως βλέπουμε, ήδη σχεδόν καθημερινά καταγράφονται περιστατικά -εισαγόμενα τα περισσότερα βέβαια, είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις εγχώρια. Η Ελλάδα μπορεί να έχει μεν λιγότερη επικοινωνία, λιγότερους ταξιδιώτες από την Κίνα ή από τις περιοχές στην οποία εξελίσσεται η κατάσταση σε σχέση με άλλες περιοχές της Ευρώπης, αλλά εννοείται πως είναι ο κίνδυνος υπαρκτός και γι' αυτό τον λόγο λαμβάνονται μέτρα.

Ερ.: Εξυπηρετεί και γενικότερα την επιστημονική κοινότητα ένας άμεσος έλεγχος;

Απ.: Για τον παραπάνω λόγο χρειάζεται πολύ καλή ενημέρωση στις πύλες εισόδου και στα αεροδρόμια. Ώστε ταξιδιώτες που έρχονται από τις περιοχές όπου εξελίσσεται η επιδημία να είναι ενήμεροι, προκειμένου με το οποιοδήποτε σύμπτωμα είναι συμβατό με τη λοίμωξη από τον νέο ιό, άμεσα να ενημερώνουν τις υγειονομικές αρχές για να μπορεί να γίνει πολύ έγκαιρα ο κατάλληλος εργαστηριακός έλεγχος, που πιθανόν θα δώσει τη διάγνωση από τον νέο ιό. Αυτό, ώστε να ληφθούν πολύ έγκαιρα τα μέτρα ελέγχου λοιμώξεων, να ιχνηλατηθεί η ύπαρξη πιθανών δευτερογενών περιστατικών και να έτσι να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να περιοριστεί οποιαδήποτε πιθανότητα περαιτέρω εξάπλωσης στη χώρα μας.

Ερ.: Υπάρχει ανάγκη να λάβουν επιπλέον μέτρα προφύλαξης οι ευάλωτες ομάδες;

Απ.: Και ο νέος ιός προκαλεί σοβαρότερες λοιμώξεις σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο, όπως επίσης και σε άτομα που έχουν άλλα προβλήματα υγείας -όπως έχουν δείξει μέχρι τώρα τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά στοιχεία, κυρίως από την Κίνα όπου έχουμε και τα περισσότερα περιστατικά. Στη φάση που βρισκόμαστε για τη χώρα μας, δεδομένου ότι ακόμη δεν υπάρχει κάποιο περιστατικό, θα πρέπει να λαμβάνουμε τα γενικά μέτρα αναπνευστικής υγιεινής και δημόσιας υγείας όπως λαμβάνουμε και για τις υπόλοιπες αναπνευστικές λοιμώξεις, όπως για παράδειγμα για τη γρίπη.

Ερ.: Τι σημαίνει αυτό στην πράξη και στην καθημερινή μας δραστηριότητα;

Απ.: Να θυμίσουμε ότι ο τρόπος μετάδοσης είναι περίπου ο ίδιος, πολλά από τα συμπτώματα είναι κοινά με τη γρίπη, υπάρχουν πολλά κοινά σημεία λοιπόν μεταξύ γρίπης και νέου ιού. Από εκεί και πέρα τα ίδια μέτρα πρόληψης ισχύουν κι εδώ, όπως και για τη γρίπη. Βέβαια εδώ δεν υπάρχει εμβόλιο, δεν υπάρχει ειδική ανοσία για τον πληθυσμό. Όλα αυτά μας κάνουν πιο επιφυλακτικούς και δεν ξέρουμε ακριβώς τη δυναμική που έχει αυτός ο ιός σε αντίθεση με τη γρίπη ή άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις.

Ερ.: Να ταξιδέψει κανείς ή εφόσον αυτό είναι εφικτό να ακυρώσει μια προγραμματισμένη μετάβαση εκτός της χώρας; Πώς να διαχειριστούμε την διεθνή κινητικότητά μας ως πολίτες;

Απ.: Τα μέτρα προφύλαξης θα πρέπει να είναι ακόμη πιο εντατικά για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν σε περιοχές όπου εξελίσσεται η επιδημία -υπάρχει σύσταση να αποφεύγονται ταξίδια σε όλες τις περιοχές αυτές- αλλά αν είναι απόλυτα αναγκαίο, θα πρέπει εκεί σχολαστικά να λαμβάνονται όλα αυτά τα μέτρα αναπνευστικής υγιεινής και προφύλαξης από τις αναπνευστικές λοιμώξεις.

ΠΟΥ: Τα μέτρα που έλαβε η Κίνα προσφέρουν "ένα παράθυρο ευκαιρίας" για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού

Τα «ισχυρά μέτρα» που έλαβε το Πεκίνο εναντίον του νέου κοροναϊού προσφέρουν ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για να σταματήσει η εξάπλωση παγκοσμίως, η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο 425 ανθρώπων μονάχα στην ηπειρωτική Κίνα, διαβεβαίωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ στη Γενεύη, ο Αιθίοπας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς είπε ότι «υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας χάρη στα ισχυρά μέτρα που έλαβε η Κίνα στο επίκεντρο» της επιδημίας.

«Να μην αφήσουμε να κλείσει αυτό το παράθυρο ευκαιρίας» υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο διευθυντής του ΠΟΥ κατηγόρησε σήμερα ορισμένες πλούσιες χώρες ότι «καθυστερούν πολύ» στο να μοιράζονται τις πληροφορίες σχετικά με τα κρούσματα του νέου κοροναϊού, αξιώνοντας να επιδεικνύεται μεγαλύτερη αλληλεγγύη σε διεθνές επίπεδο με στόχο να καταπολεμηθεί η επιδημία ιογενούς πνευμονίας.

«Εκ των 176 κρουσμάτων που έχουν καταμετρηθεί έως σήμερα εκτός της Κίνας, ο ΠΟΥ έχει λάβει ολοκληρωμένα έντυπα καταγραφής των κρουσμάτων μονάχα στο 38% των περιπτώσεων. Ορισμένες χώρες, με υψηλά εισοδήματα, καθυστερούν πολύ στο να μοιράζονται αυτά τα ζωτικής σημασίας δεδομένα με τον ΠΟΥ. Δεν πιστεύω ότι αυτό οφείλεται σε έλλειψη δυνατοτήτων» σημείωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, ενώπιον του εκτελεστικού Συμβουλίου του οργανισμού.

«Αν δεν διαθέτουμε καλύτερα δεδομένα, είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσουμε την εξέλιξη ή τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει και να διασφαλίσουμε ότι θα παρέχουμε τις καταλληλότερες συστάσεις» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του ΠΟΥ σημείωσε ότι έχει στείλει επιστολές σε όλους τους υπουργούς Υγείας προτρέποντάς τους να βελτιώσουν αμέσως την κατανομή των δεδομένων σχετικά με τον κοροναϊό, προσθέτοντας ότι θα στείλει μια ομάδα διεθνών εμπειρογνώμων για να εργαστεί με τους Κινέζους εταίρους τους.

Ο Τέντρος έκανε επίσης γνωστό ότι ο ΠΟΥ έχει στείλει μάσκες, γάντια και 18.000 προστατευτικές στολές σε 24 χώρες, όπως και 250.000 σετ ανίχνευσης του ιού με στόχο την επιτάχυνση της διάγνωσης.

Ο ίδιος επανέλαβε την έκκλησή του στις χώρες να μην επιβάλουν περιορισμούς στις μετακινήσεις και στο εμπόριο, καθώς «αυτοί οι περιορισμοί μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του φόβου και του στιγματισμού χωρίς να βελτιώνεται αισθητά η δημόσια υγεία».

Μέχρι στιγμής, 22 χώρες έχουν επισήμως ανακοινώσει μέτρα στο εμπόριο ή στις μετακινήσεις που σχετίζονται με τον κοροναϊό, τα οποία, όπως τόνισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς θα πρέπει να είναι «μικρής διάρκειας, αναλογικά» και να επανεξετάζονται τακτικά.

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη Τσεν Ξου, είπε ενώπιον του εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ, ότι ορισμένοι περιορισμοί αντιτίθενται στις συστάσεις του ΠΟΥ, ενώ ζήτησε από τις χώρες να «μην αντιδρούν υπερβολικά».

Προς το παρόν, 27 κρούσματα μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο έχουν καταγραφεί σε 9 χώρες εκτός της Κίνας, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΠΟΥ.

Το συνολικό κόστος στο σύστημα δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας, το διάστημα Φεβρουαρίου-Απριλίου, εκτιμάται στα 675 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να περιλαμβάνει τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας, συμπλήρωσαν οι αξιωματούχοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
χονγκ κονγκ, θανατος, χονγκ κονγκ, νεκροι, συλληψεις, alibaba, νέα, ηπα, αθηνα, ελλαδα, σημαίνει, οφείλεται, σετ, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , δημοτικες εκλογες 2010, εκλογικα αποτελεσματα, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, εκλογες ηπα, κρουσματα σημερα, εκλογες 2010 δημοτικες, υγειονομικη υπηρεσια, αποτελεσματα, τι σημαινει, χωρες, αυστραλια, βελγιο, γερμανια, δανια, εδρα, ηνωμενα εθνη, ηπα, ιος, καθημερινη, κινα, νησι, πλαισιο, πτησεις, αυξηση, αλληλεγγυη, απε, ατομο, βγαινει, βιετναμ, γαντια, γινει, γινεται, γινονται, γριπη, δευτερο, διαστημα, δηλωσεις, δειχνει, δωδεκα, δοθει, διαρροια, δωσει, δρομολογια, δρομολογια τρενων, εγινε, ευκολα, ειπε, υπαρχει, ελλειψη, εβδομαδα, εμβολιο, ενημερωση, εντυπα, εξελιξη, επικοινωνια, ερχονται, εστια, ετων, ευρωπη, ιδια, υπηρεσια, θετικο, εικονα, ιων, κυβερνηση, κειμενο, κοπρανα, λοιμωξη, λογο, μακρια, μαλαισια, νοικοκυριο, ομαδα, ονομα, οφείλεται, πεκινο, πηγη, πιθανοτητες, προβληματα, πτηση, πυλες, σεναριο, σετ, συνεχεια, σειρα, σιγκαπουρη, σπιτι, ταυτοτητα, ταξιδια, συμπτωματα, υπηκοος, χρονος, ψωνια, alibaba, ανηκει, εφαρμογη, εννεα, χωρα, ιδιαιτερα, κυριακη, νοσοκομειο, πληροφοριες, σημαίνει, σκοτωνει, υγειας
Τυχαία Θέματα