Kάλεσμα Τσίπρα σε Ερντογάν να επισπεύσει τις διαδικασίες για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών

14:33 3/4/2018 - Πηγή: Antinews

"Η μεγαλύτερη εθνική αποτυχία αυτή τη στιγμή θα ήταν η αδυναμία μας να διαχειριστούμε με ενότητα, νηφαλιότητα και ψυχραιμία, την τουρκική προκλητικότητα και την όξυνση που παρατηρούμε από τους γείτονες μας" τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι "η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και ασφαλής, με ισχυρές διεθνείς συμμαχίες και ερείσματα". Συνέχισε: "Δεν απειλούμε κανέναν,

αλλά δε φοβόμαστε και κανέναν. Και καλούμε τους γείτονές μας να αφήσουν την αδιέξοδη ρητορική κλιμάκωση. Όταν έχεις προβλήματα στο σπίτι σου, δεν τα βάζεις με το γείτονά σου. Και δεν υπάρχουν και πολλοί αξιόπιστοι και καλόπιστοι γείτονες στην περιοχή".

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε την Τουρκία να αφήσει τις επιθέσεις και να προχωρήσει το γρηγορότερο δυνατό σε μια κίνηση καλής θέλησης για την επίσπευση της επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

"Είναι άδικο να κρατούνται" είπε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Τουρκίας επικαλέστηκε τη συμπεριφορά που είχε η ελληνική πλευρά, στο παρελθόν, σε περιστατικό με Τούρκους στρατιώτες, που είχαν περάσει στο ελληνικό έδαφος: "Όπως εμείς, στο παρελθόν, επιστρέψαμε Τούρκους στρατιώτες που κάνοντας περιπολία πέρασαν στα ελληνικά σύνορα, έτσι περιμένω σήμερα από τον Τούρκο Πρόεδρο να κάνει το ίδιο".

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Kάλεσμα Τσίπρα, Ερντογάν,Kalesma tsipra, erntogan