H χαλαρή ψήφος δολοφονεί την πατρίδα

«Πολύ βουβαμάρα έχει πέσει. Έχουμε εκλογές σε δύο μέρες;» Αυτό είναι το μότο που ακούμε όπου κι αν πηγαίνουμε. Ο κόσμος δείχνει να μην ενδιαφέρεται καθόλου ότι τις επόμενες δύο Κυριακές θα στηθούν κάλπες και ο ελληνικός λαός καλείται να πάρει πολύ σοβαρές αποφάσεις. Πρόκειται για τις πιο βουβεν πρέπει να τλά λόγια:«μπετόν». κι αυτγές εκλογές που έχουμε δει τόσα χρόνια στο ρεπορτάζ

Δεν είναι μόνο οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες που πρέπει να επιλεγούν

με βάση τη σοβαρότητα, το πρόγραμμα και την εμπειρία που έχουν. Είναι και οι ευρωεκλογές που κάποιοι θέλησαν να τις χαρακτηρίσουν πρόκριμα εθνικών εκλογών. Αλλά η ουσία είναι ότι οι εκλογές της 25ης Μαίου κρίνουν και τους εκπροσώπους της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, εκεί που λαμβάνονται πολύ σοβαρές αποφάσεις. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να υπάρξει καμιά χαλαρή ψήφος, γι’ αυτό και ο κόσμος πρέπει να πάει να ψηφίσει.

Θέλει να εκφράσει την οργή του για τα κακώς κείμενα στη χώρα; Ας το κάνει, αλλά μέσα στο παραβάν πρέπει να ξέρει τι είναι εκείνο που επιλέγει.

Θέλει να στείλει μηνύματα σε όλους, ας τα στείλει. Αρκεί να ξέρει τι ακριβώς μηνύματα είναι αυτά.

Οι προκλήσεις είναι πολλές και στις αυτοδιοικητικές και στις ευρωεκλογές. Στις μεν πρώτες το στοίχημα είναι αν θα μπει φραγμός σε όσους πουλάνε «επανάσταση» και αντίσταση στο όνομα της αυτοδιοίκησης. Όχι, οι Περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι δεν είναι μέρος του Μνημονίου όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει τους ικανούς, εκείνους που θα μπορέσουν να βγάλουν χρυσάφι από το βούρκο της κρίσης. Που θα εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δίνουν τα λεφτά του ΕΣΠΑ. Αυτούς που δεν θα κοροϊδέψουν τον κόσμο με έργα βιτρίνας αλλά με έργα ουσίας.

Δεν χωράνε πολιτικές σκοπιμότητες στις δημοτικές εκλογές, αλλά σε καμιά περίπτωση αυτό δε σημαίνει ότι οι υποψήφιοι δεν είναι «χρωματισμένοι». Το κακό θα ήταν να είναι… άχρωμοι, όπως αυτοί που εμφανίζονται ανεξάρτητοι, εναλλακτικοί και ψευτοπροοδευτικοί.

Η συμβουλή λοιπόν για τις δημοτικές εκλογές είναι ο κόσμος να πάει να ψηφίσει τους ικανούς και μόνον αυτούς. Τους νέους που έχουν να επιδείξουν έργο κι όχι τους διαπλεκόμενους. Εκείνους που δεν πουλάνε προοδευτιλίκι αλλά κατά βάθος είναι οι πιο συντηρητικοί.

Ειδικά στην Αττική το διακύβευμα είναι μεγάλο και θα κρίνει πολλά και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Η χαλαρή ψήφος θα ευνοήσει μόνο τον Σγουρό και τον Καμίνη αλλά και όσους δεν καίγονται να πάει να ψηφίσει ο κόσμος και να τους καταδικάσει για την απραξία τους. Η Αττική χρειάζεται αλλαγή, νέα πρόσωπα και φρέσκιες ιδέες και ο κόσμος μόνο με τη μαζική ψήφο του μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Και πάμε στις ευρωεκλογές. Όπως είπαμε κρίνεται η εκπροσώπηση της χώρας στην Ευρώπη και αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέο. Ειδικά τώρα που η ψήφος κάθε πολίτη μετράει και δεν είναι απλά στήριξη ενός κόμματος που με λίστα στέλνει τους εκλεκτούς της, ακόμη κι αν είναι άχρηστοι. Ο ελληνικός λαός για πρώτη φορά μπορεί να στείλει τους υποψήφιους που θέλει στην ευρωβουλή και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη λεγόμενη συμμετοχική δημοκρατία.

Επειδή όμως οι ευρωεκλογές χρωματίζουν και τον εκλογικό χάρτη, οι εντυπώσεις πάντα μένουν. Μπορεί να μην πέφτουν κυβερνήσεις με τις συγκεκριμένες εκλογές αλλά στέλνονται μηνύματα που μπορεί να οδηγούν σε κάλπες.

Ο ελληνικός λαός έχει να αποφασίσει για το πιο δρόμο θα πάρει. Το δρόμο της αστάθειας και της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής αναταραχής; Ή το δρόμο της υπευθυνότητας, της συνέχισης της προσπάθειας και της ελπίδας; Ο δεύτερος δρόμος είναι ο πιο δύσβατος αλλά οδηγεί κάπου. Ο πρώτος δρόμος είναι… ασφαλτοστρωμένος αλλά οδηγεί σίγουρα στον γκρεμό.

Καμιά χαλαρότητα λοιπόν η οποία θα ευνοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τις ακραίες δυνάμεις όπως η Χρυσή Αυγή. Διότι οι ψηφοφόροι αυτών των κομμάτων είναι «μπετόν». Των κομμάτων της ευρωπαϊκής προοπτικής και της ευθύνης είναι αυτοί που δείχνουν χαλαροί. Με απλά λόγια: Αυτό το 15%-20% που ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ και κανένα άλλο κόμμα, θα πάει να ψηφίσει και δεν θα απόσχει σε καμιά περίπτωση. Και θα περιμένει και ποσοστό από τους αναποφάσιστους για να σημειώσει μια μεγάλη νίκη.

Όμως, το 20% ή και παραπάνω που ψηφίζει Νέα Δημοκρατία και Σαμαρά δεν πρέπει να χαλαρώσει καθόλου και πρέπει πάση θυσία να πάει στις κάλπες. Διότι απλά παίζεται το μέλλον της χώρας. Ακόμη και αν ο κόσμος έχει προβλήματα και έλλειψη αντοχής μετά από τόσα χρόνια πίκρας, πρέπει να αποφασίσει τι θέλει. Και πρέπει να πάει να ψηφίσει και να μην επιτρέψει με την αποχή του και την ανοχή να ενισχυθούν οι δυνάμεις των άκρων, οι επικίνδυνοι που παίζουν το μέλλον της πατρίδας στα ζάρια γιατί δεν έχουν τίποτε να χάσουν.

Η χαλαρή ψήφος από εκείνους που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια για ανάκαμψη εντός του ευρώ και χωρίς να βάλει σε περιπέτειες όσα έχει πετύχει εδώ και δεκαετίες, θα είναι δολοφονική. Δεν πρέπει να το επιτρέψει κανείς να δολοφονηθεί η πατρίδα.

Δεν πρέπει το «κόμμα του καναπέ» να αφήσει τη μοίρα της Ελλάδας στο «κόμμα της ανευθυνότητας».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα