H Αυστραλία κατακτήθηκε από Έλληνες πολιτικούς

07:00 9/9/2013 - Πηγή: Antinews

H Αυστραλία κατακτήθηκε από Έλληνες πολιτικούς. Κι όμως, έτσι είναι αν δει κανείς τη νέα κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Τόνι Αμποτ ο οποίος επέλεξε σε δύο καίριες θέσεις, Έλληνες ομογενείς.

Ο νέος τσάρος της οικονομίας θα έχει ελληνική καταγωγή και μάλιστα… κεφαλλονίτικη. Πρόκειται για τον Αθανάσιο Συνοδινό ο οποίος έχει περάσει πολλά στην Αυστραλία καθώς είχε πέσει πολλές φορές θύμα ρατσιστικών επιθέσεων. Ο «βρωμομετανάστης» όπως τον έλεγαν, αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, έχει πλούσιο βιογραφικό, με καλές σπουδές στην οικονομία και τη δημόσια διοίκηση και παλιά καραβάνα της πολιτικής. Έχει εργαστεί στην Goldman Sachs JBWere και στη συνέχεια στη National Australia Bank ενώ έγινε πρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος της Νέας Νότιας Ουαλίας, της μεγαλύτερης αυστραλιανής πολιτείας και στη συνέχεια ως γερουσιαστής.

Ελληνικό χρώμα θα έχει και το υπουργείο Βιομηχανίας της χώρας καθώς τον υπουργικό θώκο θα καταλάβει η Σοφία Πανοπούλου – Μιραμπέλα, με καταγωγή από την Κόρινθο. Επίσης, ένας άλλος ομογενής που δεν θα είναι υπουργός στην κυβέρνηση, αλλά θα είναι από τους πλέον ισχυρούς παράγοντες της αυστραλιανής πολιτικής σκηνής είναι ο ανεξάρτητος γερουσιαστής της Νότιας Αυστραλίας Νίκος Ξενοφών ο οποίος έλαβε και ρεκόρ ψήφων το Σάββατο. Ο Νίκος Ξενοφών γεννήθηκε στην Αδελαΐδα από Ελληνίδα μητέρα και Κύπριο πατέρα. Ο Νίκος Ξενοφών εργάστηκε αρχικά ως δικηγόρος και το 1997 εκλέχθηκε στο πολιτειακό κοινοβούλιο της Νότιας Αυστραλίας με τη σημαία της εκστρατείας κατά των τυχερών παιχνιδιών.

Μήπως να κάνουμε καμιά… μεταγραφή εδώ στην Ελλάδα;

Keywords
Τυχαία Θέματα