Forbes: Ο Πούτιν είναι ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο, δεύτερος ο Τραμπ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο για τέταρτη συνεχή χρονιά το 2016, με τον νεοεκλεγέντα αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να είναι στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού Forbes. "Ο πρόεδρος της Ρωσίας έχει ασκήσει την επιρροή της χώρας του σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη", αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό. "Από την πατρίδα τους ως τη Συρία και τις προεδρικές εκλογές

των ΗΠΑ, ο Πούτιν εξακολουθεί να παίρνει αυτό που θέλει".

Ο 64χρονος Ρώσος ηγέτης "δεν εμποδίζεται από τα συμβατικά παγκόσμια πρότυπα (και) η εμβέλειά του έχει μεγεθυνθεί κατά τα τελευταία χρόνια", γράφει το Forbes. Το περιοδικό κατατάσσει στη δεύτερη θέση τον Τραμπ, ο οποίος αναλαμβάνει την προεδρία των ΗΠΑ σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα, γράφοντας ότι "έχει μια φαινομενική ανοσία στα σκάνδαλα, τα δύο σώματα του Κογκρέσου στην πλευρά του, και μια προσωπική περιουσία αξίας δισεκατομμυρίων".

Ο Τραμπ, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, ήταν στην 72η θέση το 2015 στην αντίστοιχη λίστα του Forbes. Την τρίτη θέση φέτος κέρδισε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ηγείται της οικονομικής δύναμης της Ευρώπης για 11 χρόνια και ανακοίνωσε τα σχέδιά της να θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή το επόμενο έτος. Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ήταν δεύτερος το 2015, έπεσε στην 48η θέση φέτος καθώς διανύει τις τελευταίες εβδομάδες της προεδρίας του. Την τέταρτη θέση έλαβε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, ενώ την πέμπτη ο Πάπας Φραγκίσκος. Το Forbes αναφέρει ότι αξιολογεί την επίδραση "εκατοντάδων υποψηφίων από διάφορα κοινωνικά στρώματα σε όλο τον κόσμο", καθώς συγκεντρώνει την ετήσια λίστα του, η οποία φέτος αποτελείται 74 "ισχυρούς".

guardian.ng

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα