Euro Working Group: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις - Παραμένει το χάσμα

Ολοκληρώθηκε μετά από δυόμισι ώρες η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, στο οποίο συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς (από το Παρίσι όπου βρίσκονται), ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την τηλεδιάσκεψη οι εκπρόσωποι των θεσμών επέστρεψαν στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο Brussels

Group.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεχίζονται και στην Αθήνα οι συνομιλίες, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ενόψει, επίσης, του άτυπου Eurogroup την Παρασκευή στη Ρίγα της Λετονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την πρόοδο, παραμένουν διαφορές που αφορούν κατά κύριο λόγο τα στοιχεία που παρουσιάζει η Ελλάδα αναφορικά με τις προβλέψεις για την ανάπτυξη, τις οποίες η πλευρά των εταίρων βρίσκει ιδιαίτερα αισιόδοξες.

Συζήτηση έγινε και για αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στη διαδικασία των συζητήσεων καθώς κρίσνεται αντιπαραγωγικό το ότι πραγματοποιούνται χωριστά σε Αθήνα και Παρίσι.

Τονίστηκε μάλιστα στον κ. Θεοχαράκη ότι με αυτούς τους ρυθμούς δεν θα υπάρχει συμφωνία έως τις 11 Μαΐου, αν και ο ίδιος φέρεται να εξέφρασε ικανοποίηση για την πορεία των συζητήσεων έως τώρα.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα