Eισβολή μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο λύκειο και τις προωθούμενες αλλαγές στην παιδεία.


Μαθητές, φοιτητές κι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συνέλευση στον χώρο του υπουργείου για να αποφασίσουν τις περαιτέρω δράσεις τους και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος»,

οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την παιδεία, καθώς επίσης και μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών.

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση στο Υπουργείο Παιδείας όταν μαθητές και καθηγητές που βρέθηκαν εκεί για να διαμαρτυρηθούν έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και εισήλθαν εντός του κτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 150 διαδηλωτές μπήκαν από ένα πέρασμα στον προαύλιο χώρο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν έφοδο παραβιάζοντας προστατευτικά κάγκελα και σηκώνοντας κατεβασμένα ρολά.

Αν και όπως διατύπωναν σε έντονο ύφος, δεν επρόκειτο να φύγουν από το κτήριο αν δεν μιλήσουν με τον αρμόδιο Υπουργό εντούτοις, όταν διαπίστωσαν ότι αυτός δεν βρίσκεται στον χώρο, αποχώρησαν.

Yπενθυμίζεται ότι κατ' εντολή του Υπουργού Παιδείας, το προσωπικό του υπουργείου είχε αποχωρήσει ήδη από τις 11:30 το πρωί, από το κτήριο, εν όψει της έλευσης των μαθητών.
Οι μαθητές δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τον σχεδιασμό του νέου συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς υποστηρίζουν πως συνεπάγεται περισσότερες εξετάσεις και συνεπώς περισσότερη φροντιστηριακή υποστήριξη και έξοδα για τις οικογένειες.

Πηγή:skai.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα