Economist: Η εκπληκτικά γρήγορη ανάκαμψη της Ελλάδας σε σχέση με την Αργεντινή

10:51 2/8/2014 - Πηγή: Antinews

Με αφορμή την πολλοστή κατάρρευση της Αργεντινής, πολλά ξένα Μέσα «θυμούνται» και την περίπτωση της Ελλάδας. Ο Economist παρουσιάζει ένα γράφημα με τις χρεοκοπημένες χώρες της τελευταίας δεκαετίας περίπου, τονίζοντας την εκπληκτικά γρήγορη ανάκαμψη της Ελλάδας, σε σύγκριση με την Αργεντινή.

Όπως αναφέρει, Ελλάδα

σημειώνει την ταχύτερη ανάκαμψη, καθώς διαπραγματεύθηκε μαζικό «κούρεμα» σε ομόλογα αξίας άνω των 300 δις. ευρώ το 2012 και παρόλα αυτά κατάφερε να επιστρέψει στις αγορές νωρίτερα φέτος με την έκδοση ενός 5ετούς ομολόγου αξίας 4 δις ευρώ με απόδοση κάτω του 5%.

[photo_1]

Σε ένα άλλο γράφημα, παρουσιάζει την ιστορία της χρεοκοπίας από το 1800. Σύμφωνα με αυτό, η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει 7 φορές από το 1800 έως σήμερα, ενώ ήταν χρεοκοπημένη πριν τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, για 90 χρόνια περίπου, δηλαδή το ήμισυ της συνολικής περιόδου κατά την οποία η χώρα είναι ανεξάρτητη. Σύμφωνα με τον Economist, πολλές από τις χώρες που έχουν χρεοκοπήσει από το 2001 (πολλές από τις οποίες είναι χώρες της Λατινικής Αμερικής), τώρα αντιμετωπίζονται ως εκπληκτικά ασφαλή «στοιχήματα» για τους επενδυτές, κρίνοντας από τις αποδόσεις των ομολόγων τους.

http://www.economist.com/news/finance-and-economics/21610295-borrow-renege-borrow-again

http://www.economist.com/blogs/graphicdetail/2014/07/daily-chart-23

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα