Bloomberg: Η νέα ελληνική κυβέρνηση αξιοποιεί γρήγορα τις ιστορικά χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων

Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν χάνει χρόνο να αξιοποιήσει τη ραγδαία μείωση του κόστους δανεισμού σε όλη την Ευρώπη αλλά και τη στήριξη των επενδυτών για τη δημοσιονομική της μεταρρύθμιση, σημειώνει το Bloomberg, σχολιάζοντας την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Μόλις εννέα ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές, η κυβέρνηση

του Κυριάκου Μητσοτάκη αρπάζει την ευκαιρία των ιστορικά χαμηλών αποδόσεων για να πουλήσει ένα νέο 7ετές ομόλογο. Η χώρα θέλει να ολοκληρώσει το ετήσιο πρόγραμμα χρηματοδότησης και να στείλει σήμα ότι έρχονται καλύτερες μέρες για την ελληνική οικονομία.

Η Ελλάδα φέρεται να προσφέρει 2,5 δισ. ευρώ μέσω ομολόγου ωρίμανσης 2026 με απόδοση 1,9%, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, ενώ η προσφορά προσέλκυσε περισσότερα από 13 δισ. ευρώ.

"Εάν οι επενδυτές που δεν είχαν μέχρι σήμερα στο ραντάρ τους την χώρα, έχουν πειστεί ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να βελτιώνεται θεμελιωδώς από εδώ και στο εξής, τότε οι τρέχουσες αποδόσεις, αν και χαμηλές με βάση τα ιστορικά πρότυπα, παραμένουν αρκετά υψηλές για να τους οδηγήσουν να αρχίσουν να συμμετέχουν στην αγορά", σχολίαζε νωρίτερα στο Bloomberg ο Δ. Δαλίπης, επικεφαλής fixed income στην Alpha Trust.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα