B. Κορέα: Ναυτικός αποκλεισμός της χώρας σημαίνει "πράξη πολέμου"

Νέες προειδοποιήσεις προς τις ΗΠΑ απηύθυνε ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Η Β. Κορέα έστειλε μήνυμα ότι θα προχωρήσει σε "μέτρα αυτοπροστασίας χωρίς έλεος" στην περίπτωση που οι ΗΠΑ προχωρήσουν στον ναυτικό αποκλεισμό της χώρας, κάτι που η Πιονγκγιάνγκ εκλαμβάνει ως "πράξη πολέμου".

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βορείου Κορέας, επικαλούμενο εκπρόσωπο του υπουργείου εξωτερικών, το

ενδεχόμενο επιβολής ναυτικού αποκλεισμού (μία από τις κυρώσεις που έχουν προτείνει οι ΗΠΑ ως απάντηση στις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων της Β. Κορέας και στις πυρηνικές της δοκιμές), αποτελεί "παραβίαση της κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας".

Ο Αμερικανός Πρόεδρος DonaldTrump "προχώρησε σε ένα επικίνδυνο και μεγάλο βήμα προς ένα πυρηνικό πόλεμο", εξετάζοντας έναν τέτοιο αποκλεισμό, πρόσθεσε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Reuters, δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια αμερικανική πρόταση αναφέρεται ο Κιμ ΓιονγκΟυν.

"Εάν οι ΗΠΑ και οι συμμάχοι τους προσπαθήσουν να θέσουν σε ισχύ ναυτικό αποκλεισμό στη χώρα μας, θα το εκλάβουμε ως πράξη πολέμου και θα απαντήσουμε με μέτρα αυτοπροστασίας χωρίς έλεος, όπως επανειλημμένως έχουμε προειδοποιήσει", είπε σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορέα, Ναυτικός,korea, naftikos