Apple: «Συγγνώμη λάθος» για τους χάρτες

Πρότειναν τη διαδρομή Κρήτη- Αθήνα μέσω Τουρκίας, κάνοντας τα κόκαλα του Στιβ Τζομπς να τρίζουν. Η Apple, έπειτα από εννέα μέρες και μετά την απίστευτη… ανακατωσούρα που προκάλεσε στη Γη, ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τα σοβαρά λάθη που παρουσιάστηκαν στους χάρτες της. Ο διευθύνων

σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ, αναγνώρισε ότι οι χρήστες έχουν απογοητευθεί από τα λάθη και δεσμεύθηκε ότι θα διορθωθούν. Παράλληλα όμως, πρότεινε στους κατόχους συσκευών iPhone, iPad και iPod Touch να κατεβάσουν χαρτογραφικές εφαρμογές των ανταγωνιστών της Apple (!), μέχρι να διορθωθούν τα λάθη στην εφαρμογή Apple Maps.

«Στην Apple προσπαθούμε να φτιάξουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα που προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους πελάτες μας. Με το λανσάρισμα των νέων χαρτών μας την περασμένη εβδομάδα, δεν ανταποκριθήκαμε σε αυτή τη δέσμευση. Λυπούμαστε βαθύτατα για την αναστάτωση που προκλήθηκε στους πελάτες μας και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνουν οι χάρτες καλύτεροι» αναφέρει η σχετική επιστολή. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, περισσότεροι από 100 εκατομμύρια χρήστες αναβάθμισαν το λογισμικό στις συσκευές τους μεταβαίνοντας στην έκδοση iOS 6, η οποία περιέχει τους ελαττωματικούς χάρτες. Στην έκδοση αυτή δεν περιλαμβάνεται η εφαρμογή χαρτών της Google η οποία ήταν μέχρι πρότινος διαθέσιμη στους χρήστες των συσκευών της Apple, αλλά είναι προεγκατεστημένη η χαρτογραφική εφαρμογή που για πρώτη φορά ανέπτυξε η Apple, εγκαταλείποντας το Google Maps.

Οι χάρτες της Apple κυκλοφόρησαν την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου –ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος το χαρακτηρίζουν οι αναλυτές, καθώς η εταιρεία δεν ήταν έτοιμη. Εκτός του ότι  εξαφάνισαν ολόκληρες πόλεις από προσώπου Γης (όπως το Λονδίνο που βρέθηκε στον Καναδά), εξαφάνισαν και σύμβολα (όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας από τη Νέα Υόρκη), γέφυρες, δάση και άλλα τινά, ενώ «μετακόμισαν» άλλες πόλεις χιλιόμετρα μακριά από την πραγματική τους θέση. Σύμφωνα με τις δοκιμές του ιστότοπου iphonehellas.gr, όταν ο χρήστης ζητά να του υποδείξει τη διαδρομή Αθήνα- Κρήτη, η Apple τον στέλνει μέσω Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης και Τουρκίας και όχι ακτοπλοϊκώς, μέσω Πειραιά. Στη διαδρομή Αθήνα-Ιωάννινα, δε, η Apple βάζει τον χρήστη να κάνει κύκλο, αγνοώντας τη διαδρομή Κόρινθος-Ρίο-Αντίρριο.Τα λάθη πάντως δεν φαίνεται να πτοούν ιδιαίτερα τις αστρονομικές πωλήσεις του iPhone 5.

http://www.bloomberg.com/news/2012-09-28/apple-ceo-extremely-sorry-for-iphone-maps-frustration.html

Keywords
Τυχαία Θέματα