Aπόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας στο Μανχάταν με τέσσερις τραυματίες

Έκρηξη -χωρίς νεκρούς-σημειώθηκε νωρίς το πρωί (14:30, ώρα Ελλάδος)σε πλατφόρμα του μετρό κάτω από το σταθμό λεωφορείων της Λιμενικής Αρχής στο κεντρικό Μανχάταν, με το δήμαρχο της Νέας Υόρκης να κάνει λόγο για "απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας" και την τοπική αστυνομία να χαρακτηρίζει το περιστατικό "σχετικό με την τρομοκρατία".

55λ

NYPD NEWS✔@NYPDnews

The following information is preliminary as the investigation is ongoing regarding the explosion in the NYC

subway at the Port Authority. pic.twitter.com/yGPHKUKwEA

NYPD NEWS✔@NYPDnews

At approximately 7:20am this morning we had a terror-related incident in NYC. NYPD Police officers responded to calls for an explosion inside the subway passageway on W. 42 Street between 7th & 8th Avenues.

6:04 μ.μ. - 11 Δεκ 2017

77 απαντήσεις105105 Retweet5454 "μου αρέσει"

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την έκρηξη τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, μεταξύ των οποίων και ούποπτος άνδρας που συνελήφθη ως πιθανός δράστης. Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι πρόκειται για τον 27χρονο,AkayedUllah, κάτοικο του Μπρούκλιν.

Όταν συνελήφθη, ο ύποπτος φέρεται να ήταν ζωσμένος με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε σωλήνα (pipe bomb), ενώ έφερε "σωματικά τραύματα και εγκαύματα". Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Μπιλ Μπράτον, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ότι ο ύποπτος είναι από το Μπανγκλαντές και ενήργησε στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από τις αρχές.

ΗNewYorkPost, δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της φωτογραφία από τη στιγμή της σύλληψης.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης,BilldeBlasio, είπε ότι πρόκειται για απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας ενός βομβιστή αυτοκτονίας. Ο δήμαρχος πρόσθεσε πως δεν είναι γνωστά άλλα περιστατικά και ότι πιστεύεται ότι ο ύποπτος έδρασε μόνος του.

NYPD NEWS✔@NYPDnews

#HappeningNow: @NYCMayor, @NYPDONeill, @FDNY, @NewYorkFBI and @NYGovCuomo update New Yorkers on explosion at #PortAuthorityhttps://www.pscp.tv/w/bP0-HTF4blFyeW5Hbk5MRVl8MU1ZeE5qWEJkbE94d-J-Za9N-nQa46p49PV-xsFIGzN8tfOJWA1AmyP5Hh1_…

4:37 μ.μ. - 11 Δεκ 2017

Bill de Blasio @NYCMayor

I'm with @NYPDONeill and @NYGovCuomo with an update on this morning's incident in Midtown.

pscp.tv3333 απαντήσεις505505 Retweet316316 "μου αρέσει"

Ο σταθμός των λεωφορείων εκκενώθηκε γρήγορα, το τετράγωνο αποκλείστηκε και πολλές γραμμές μετρό που διέρχονται από την περιοχή σταμάτησαν ή περνούσαν χωρίς να κάνουν στάση. Ωστόσο ένα μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας είχε αποκατασταθεί λίγο πριν από τις 10:00 (17:00, ώρα Ελλάδος). Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Το Port Authority (Λιμενική Αρχή) είναι ένας κεντρικός σταθμός λεωφορείων και στάση μετρόστη διασταύρωση της 42ης Οδού με την 8η Λεωφόρο, πολύ κοντά στην Times Squareπου εξυπηρετεί επιβάτες του Νιου Τζέρσεϊ και άλλων περιοχών της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, ο σταθμός χρησιμοποιείται καθημερινά από περίπου 230.000 επιβάτες.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα