Aντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την διάρκεια συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας

Σκληρή αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης σημειώθηκε για τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που υπέβαλλε η ΝΔ, καθώς, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής τη Διάσκεψη των Προέδρων, αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί "το μάξιμουμ" στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου.

"Η κοινοβουλευτική παράδοση προβλέπει ότι η συζήτηση είναι τριήμερη και πηγαίνει τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί αυτή η σπουδή. Τι φοβάται η κυβέρνηση;" υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

"Μήπως φοβάται τον λαό γιατί έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια το απόγευμα του Σαββάτου; Η στάση σας είναι φοβική και αλαζονική ταυτόχρονα" τόνισε. Ενώ θύμισε πως σε αντίστοιχη περίπτωση πρότασης μομφής που είχε υποβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ τηρήθηκε η κοινοβουλευτική παράδοση.

"Δεν θα λάβουμε αποφάσεις ανάλογα με το τι βολεύει τα κόμματα και τις κινητοποιήσεις που γίνονται" απάντησε ο Νίκος Βούτσης. "Το τελευταίο που φοβάται η κυβέρνηση είναι οι μαζικές κινητοποιήσεις" είπε ο κ. Βούτσης. "Εμείς έχουμε συμμετάσχει πολλά χρόνια και δεν τις έχουμε δει πίσω από τζάμια ούτε από μακριά. Δεν γνώριζα ότι θα έχει διαδήλωση και το Σάββατο. Κάποιες πλευρές θέλουν να κάνουν επικοινωνιακή διαχείριση. Αν είναι δυνατόν, να λένε κάποιοι ότι ο Πρόεδρος της Βουλής φοβάται τις διαδηλώσεις".

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε και η κριτική του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος σημείωσε πως περιμένει να αλλάξει η απόφαση του Προέδρου της Βουλής για το Σάββατο 2 το μεσημέρι.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και το ΚΚΕ λέγοντας πως πρέπει να ακολουθήσει η Βουλή την πεπατημένη σε προηγούμενες προτάσεις μομφής, ζητώντας περισσότερα λεπτά ομιλίας για τους ομιλητές.

Απαντώντας ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως "θα υπάρξει άπλα στην συζήτηση και έτσι πρέπει να γίνει. Ο Κανονισμός λέει μέχρι τρεις μέρες. Και τόνισε πως οι ώρες κατά τις οποίες θα μπορούσε να γίνουν οι ομιλίες είναι δυνατόν να επιμηκυνθούν πχ και σήμερα και αύριο μέχρι τη μία και αργότερο μετά τα μεσάνυχτα. Ο αριθμός των ομιλητών θα το καθορίσει αυτό" υπογράμμισε.

Η οργάνωση της συζήτησης αποτέλεσε μπρα ντε φερ μεταξύ των κομμάτων και το πρωί, καθώς πάλι ο Πρόεδρος της Βουλήςείχε στείλει το πρώτο μήνυμα για τη διάρκεια της συζήτησης που θα καταλήξει σε ονομαστική ψηφοφορία προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα