Anadolu: Σε μυστική τοποθεσία στην Ελλάδα οι δύο Τούρκοι κομάντο

Η Ελλάδα δέχτηκε να προσφέρει προστασία σε δύο πρώην μέλη των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο πρώην στρατιωτικοί συνδέονται με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Το Anadolu αναφέρει παράλληλα ότι αξιωματούχος της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε πως η 18μηνη περίοδος κράτησης των δύο πρώην κομάντο τελείωσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι δύο Τούρκοι – που ήταν μέλη των υποβρυχίων

μονάδων (SAT) – ζήτησαν προστασία μετά την απελευθέρωση τους. Το αίτημα τους έγινε δεκτό και μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε μυστική τοποθεσία, ενώ η διαδικασία για τη χορήγηση ασύλου συνεχίζεται.

Οι δύο άντρες ζήτησαν άσυλο μετά την παράνομη τους είσοδο στην Ελλάδα το Φεβρουάριο του 2017.

H Σταυρούλα Τομαρά, δικηγόρος των δύο, τόνισε σε ελληνικά ΜΜΕ τη Δευτέρα, όπως σημειώνει το anadolu, ότι δεν έχει μπορέσει να έρθει σε επαφή με τους δύο πρώην στρατιωτικούς από τις 20 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, άτομο του οποίου η αίτηση για άσυλο βρίσκεται υπό επεξεργασία, μπορεί να κρατηθεί για διάστημα έως και 18 μήνες.

Λίγες ώρες μετά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016, οκτώ αξιωματικοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων προσγειώθηκαν στην Ελλάδα - και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη - με τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο και ζήτησαν άσυλο.

Η Τουρκία είχε εκδώσει άμεσα αίτημα για έκδοσή τους, το οποίο απορρίφθηκε από τον ελληνικό Άρειο Πάγο οριστικά τον Ιανουάριο του 2017, μετά από σειρά δικαστικών διαδικασιών και εφέσεων.

Το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο οι τουρκικές αρχές αποκαλούν με την ονομασία "Φετουλαχική Τρομοκρατική Οργάνωση" (FETO) και ο ηγέτης του, ισλαμιστής ιεροκήρυκας αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999, θεωρούνται από την Άγκυρα ενορχηστρωτές της απόπειρας πραξικοπήματος.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα