160 ψήφοι υπέρ του Σταύρου Δήμα - 135 «παρών»

Με ψήφους 160 υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα και 135 παρών ολοκληρώθηκε στη Βουλή, η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Υπέρ του Σταύρου Δήμα ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπ.Λυκούδης, Γρ.Ψαριανός, Χρ.Αηδόνης,

Γ.Νταβρής και Κατερίνα Μάρκου ενώ οι Π. Μελάς -που θεωρείται έκπληξη- και Γ. Κουράκος δήλωσαν «παρών».

Ωστόσο, σε δήλωσή του ο κ. Μελάς είπε ότι δεν θα τηρήσει την ίδια στάση στις ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν. "Είχα δηλώσει ότι είμαι 60% Σταύρος Δήμας και 40% παρών. Σήμερα εξέφρασα το 40%", τόνισε ο κ. Μελάς.

Απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιοβανόπουλος, Κασαπίδης, Χατζησοφιά καθώς και οι Στ. Μπούκουρας και Χρ. Αλεξόπουλος.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Χατζησοφιά δήλωσε δι΄ επιστολής πως αν ήταν παρούσα επρόκειτο να ψηφίσει «παρών», χωρίς ωστόσο η δήλωση αυτή να είναι δυνατόν να μετρηθεί ως ψήφος.

Η επόμενη ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου και η τρίτη εφόσον χρειαστεί, τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.

Σαμαράς: Ευελπιστώ ότι ο Σ. Δήμας θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την αισιοδοξία του ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς.

Η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Σήμερα ήταν η πρώτη από τις τρεις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Έχουμε μπροστά μας άλλες δύο. Ευελπιστώ ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας. Οι συνθήκες είναι δύσκολες για τη χώρα κι είμαι βέβαιος ότι οι βουλευτές αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες. Θέλω επίσης να συγχαρώ εκείνους τους βουλευτές, οι οποίοι ξεπέρασαν τους προβληματισμούς τους και από την πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν τον κ. Δήμα».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα