10 εκπληκτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα 3-D εκτυπωτή

Πίτσα

Ο μηχανολόγος μηχανικός Anjan Contractor έλαβε χορηγία 125.000 δολαρίων από τη NASA για να δημιουργήσει έναν εκτυπωτή που θα μπορούσε να παράγει πίτσα. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος για να παρέχεται τροφή στους αστροναύτες, στις μεγάλες διαστημικές αποστολές. Δείτε το βίντεο για το πώς λειτουργεί:

Μακιγιάζ
Η απόφοιτος του Harvard Business

School, Grace Choi, δημιούργησε έναν μίνι 3-D εκτυπωτή που ονόμασε Mink, ο οποίος έχει τη δυνατότητα εκτύπωσης πραγματικού μακιγιάζ. Ο εκτυπωτής, που θα πωλείται αντί 300 δολαρίων και έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνή στο TechCrunch, συνδέεται με τον υπολογιστή σας και σας επιτρέπει να επιλέξετε διαφορετικά χρώματα.Με λίγη βοήθεια από τo Microsoft Paint, μπορείτε να εκτυπώσετε μακιγιάζ, όπως σκιές ματιών, ακριβώς όπως ένα έγγραφο από τον υπολογιστή σας.

Κιθάρες

Χρησιμοποιώντας έναν εκτυπωτή Cubify 3-D, η ομάδα της ODD Guitars έχει χτίσει μια επιχείρηση για 3-D κιθάρες, με εξαιρετικό αποτέλεσμα εκτύπωσης. Τα σώματα από αυτές τις κιθάρες εκτυπώνονται χρησιμοποιώντας μια διαδικασία κατασκευής που ονομάζεται Selective Laser Sintering. Μια κιθάρα που βασίζεται σε ένα μοντέλο Les Paul ξεκινά από 3500 δολάρια. Μπορεί να ακούγεται ακριβό, αλλά είναι ακόμα πολύ φθηνότερο από μια πραγματική ανώτερης ποιότητας Gibson Les Paul ηλεκτρική κιθάρα, η οποία μπορεί και να φτάσει τις 10.000 δολάρια.

Απολιθώματα δεινοσαύρων

Ερευνητές στο Charite Campus Mitte του Βερολίνου έχουν ανακαλύψει έναν τρόπο να αναπαράγουν με ακρίβεια απολιθώματα δεινοσαύρων με τη χρήση 3-D εκτυπωτή. Οι επιστήμονες έχουν συνδυάσει τεχνολογία 3-D εκτύπωσης με δεδομένα από αξονική τομογραφία, μία μέθοδο εξέτασης οργάνων του σώματος με σάρωση με ακτίνες Χ και τη χρήση ενός υπολογιστή για να κατασκευάσει μια σειρά από σαρώσεις διατομής. Μέσω αυτής της μεθόδου, οι ερευνητές ήταν σε θέση να δημιουργήσουν ακριβή αντίγραφα χωρίς να καταστραφεί το αρχικό απολίθωμα.

Κρέας

Η έννοια του 3-D τυπωμένου κρέατος μπορεί να προκαλεί σκέψεις απεχθούς μαζικής παραγωγής μεταποιημένων τροφίμων, αλλά η Modern Meadow εκθειάζει την τεχνολογία της ως μια πιο φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση για την βιομηχανία κρέατος. Η εταιρεία αναφέρει ότι η μέθοδος της για δημιουργία κρέατος και δέρματος δεν απαιτεί τη σφαγή των ζώων και απαιτεί λιγότερους πόρους, όπως η γη, το νερό, η ενέργεια και τα χημικά προϊόντα.

Όπλα

Πέρυσι, η Solid Concepts παρήγαγε αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν το πρώτο τυπωμένο μεταλλικό όπλο 3-D στον κόσμο. Σε αντίθεση με το 3- D τυπωμένο όπλο Liberator που προηγήθηκε, αυτό της Solid Concepts μοιάζει πολύ περισσότερο με ένα παραδοσιακό όπλο.

Σπίτια

Ενώ εκείνοι που ενδιαφέρονται για την 3-D εκτύπωση είναι πιθανώς πιο εξοικειωμένοι με μικρότερα αντικείμενα οικιακής χρήσης, η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να χτίσουν σπίτια πλήρους μεγέθους σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, η κινεζική WinSun Decoration Design Engineering Co. έχει χρησιμοποιήσει έναν 3-D εκτυπωτή με την ικανότητα να εκτυπώνει 10 σπίτια σε 24 ώρες από ανακυκλωμένα υλικά.

Χρυσός

Το στούντιο σχεδίασης Nervous System έχει βρει τον τρόπο να παράγει χρυσό, χρησιμοποιώντας έναν 3-D εκτυπωτή. Η εταιρεία χρησιμοποιεί μια τεχνολογία άμεσης επαφής πυροσυσσωμάτωσης μετάλλου με λέιζερ που είναι ειδικά προσαρμοσμένη στη δημιουργία αντικειμένων με συγκεκριμένα σχήματα, όπως κοσμήματα.

Αθλητικά παπούτσια

Ο Ignacio Garcia της ισπανικής επιχείρησης 3-D εκτύπωσης Recreus έχει δημιουργήσει 3Dτυπωμένα παπούτσια, γνωστά ως Sneakerbot II. Τα παπούτσια γίνονται με τη χρήση του υλικού της εταιρείας Filaflex, που σχηματίζει ένα αδιάβροχο ελαστικό νήμα, το οποίο μπορεί να διατηρήσει το σχήμα του. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα διπλώνετε και να τα βάζετε στην τσέπη σας ή στην τσάντα σας όταν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο. Τα παπούτσια μπορούν να εκτυπωθούν με τη χρήση εκτυπωτή MakerBot 3 - D.

Σοκολάτα

Η σοκολάτα, όπως η πίτσα και το κρέας, είναι ένα από τα πολλά τρόφιμα που μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας έναν εκτυπωτή 3-D. Στην πραγματικότητα, η Hershey ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι πρόκειται να δημιουργήσει έναν 3-D εκτυπωτή για την παραγωγή σοκολάτας. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που ειδικεύονται στην 3-D εκτύπωση σοκολάτας σήμερα, όπως η Choc Edge, η οποία πουλά εκτυπωτές ειδικά για το σκοπό αυτό.

http://www.businessinsider.com/10-surprising-things-you-can-3-d-print-today-2014-5

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα