… Ρίχνει «ταφόπλακα» στον Τσίπρα ο Κασσελάκης;

Διαβάστε το ενδιαφέρον άρθρο του Πάνου Σώκου που δημοσιεύεται στη σημερινή «Δημοκρατία».

Γραμμένο δηλαδή πριν τη συνάντηση του Κασσελάκη με τον Τσίπρα και την κομψή κυβίστηση του πρώτου για το… αμαρτωλό μαξιλάρι.

Οι επισημάνσεις του άρθρου πάντως, παρα τις πυροσβεστικές κινήσεις των δύο ανδρών, παραμένουν ορθές.

Αναλυτικά το άρθρο:

Πώς ο Στ. Κασσελάκης  αποκαθηλώνει τον Αλ. Τσίπρα!

Του Πάνου Σώκου

Είναι σύνηθες φαινόμενο ένας νέος αρχηγός κόμματος να αποκαθηλώνει τον

προηγούμενο για να εδραιώσει τη θέση του και να πείσει ότι φέρνει αέρα ανανέωσης. Συνέβη το 2008 στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Α. Τσίπρα και τον Α. Αλαβάνο, ενώ στο ΠΑΣΟΚ είναι καθεστώς (Κ. Σημίτης κατά Α. Παπανδρέου, Γ. Παπανδρέου κατά Κ. Σημίτη, Β. Βενιζέλος κατά Γ. Παπανδρέου, Φώφη Γεννηματά κατά Ε. Βενιζέλου). Το ίδιο συμβαίνει και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος κάθε μέρα που περνά αποδομεί -τόσο ο ίδιος όσο και οι υποστηρικτές του- τον Αλέξη Τσίπρα, μαζί με το κομματικό και κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι μέχρι τώρα ορκίζονταν στο όνομά του!

Αν ρίξει κανείς μια πιο προσεκτική ματιά στα όσα λένε, θα διαπιστώσει με μεγάλη ευκολία ότι όχι μόνο τον αποδομούν, αλλά τον παρουσιάζουν ως έναν άτολμο αρχηγό, που δεν έκανε μεγάλες αλλαγές και δεν ήλεγχε το κόμμα και την κυβέρνησή του, που ανεχόταν μέχρι και την τελευταία στιγμή «υπονομευτές» του, που οι υπουργοί του και τα κομματικά στελέχη τού επέβαλλαν συμφωνίες και αποφάσεις για την υλοποίηση του Μνημονίου και την πολιτική πρόταση του κόμματος. Η στρατηγική του κ. Κασσελάκη είναι προφανής: να δημιουργήσει έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ, αποστασιοποιημένο από το κυβερνητικό παρελθόν και από αποφάσεις εκείνης της περιόδου που τάχα ήταν αντιλαϊκές. Και η επίτευξη αυτού του στόχου περνά μέσα και από τη ρήξη ακόμα και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα δικά τους λόγια

Όλα τα παραπάνω προκύπτουν μέσα από τα δικά τους λόγια! Ιδού μερικά από αυτά: ο Στέφανος Κασσελάκης την Τρίτη είπε ότι το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ (ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει πολλές φορές ότι είναι υπερήφανος που η κυβέρνησή του το άφησε στο δημόσιο ταμείο) είναι η πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Υιοθετεί με αυτόν τον τρόπο την κριτική ότι ήταν αχρείαστο και προέκυψε από την υπερφορολόγηση, αμφισβητώντας στην πράξη ευθέως την κυβέρνηση του προκατόχου του, τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό και όχι μόνο τον τότε αρμόδιο υπουργό (Τσακαλώτος). Εξάλλου, θέλοντας να διαχωρίσει τη θέση του από εκείνη την περίοδο και τον κ. Τσίπρα, είπε στις δηλώσεις του: «Εγώ δεν ήμουν στέλεχος πρώτης γραμμής τότε. Αλλά προφανώς κάποιοι ήταν μέρος μιας στρατηγικής. Κάποιας πολιτικής στρατηγικής που έλαβε την απάντησή της από τον Έλληνα και την Ελληνίδα στις περασμένες εκλογές. Η βάση εκφράστηκε στις περασμένες εκλογές. Χάσαμε κόσμο. Χάσαμε 600.000 ψήφους, 600.000 συμπολίτες μας στην αποχή. Αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι».

«Άδειος όροφος»

Δεν είναι, όμως, μόνο οι απαξιωτικές δηλώσεις του για το μαξιλάρι. Στο «διάγγελμα» για το δημοψήφισμα την Παρασκευή και στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο υποστήριξε ότι παρέλαβε ένα «άρρωστο, διαλυμένο και διασπασμένο κόμμα» («πεθαμένο λικέρ» το είχε χαρακτηρίσει η εκπρόσωπός του Δώρα Αυγέρη) και υπογράμμισε ότι, εκτός από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, «κληρονόμησα έναν άδειο όροφο». Να επισημάνουμε ότι όλα τα παραπάνω που περιέγραψε δεν τα παρέλαβε από έναν άσχετο, από έναν αντίπαλο, αλλά από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μέσα από τα λόγια του νέου προέδρου εμφανίζεται ως άβουλος, αποτυχημένος και ανίκανος να επιβληθεί στους «υπονομευτές του», με αποτέλεσμα να υποστεί δύο απανωτές ήττες και να διαλυθεί το κόμμα.

Τον ίδιο στόχο αποστασιοποίησης από το κομματικό και κυβερνητικό παρελθόν είχε και η δήλωση της γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη, εκ των στενών συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την τετραετία 2011-2015. Είναι η τετραετία κατά τη διάρκεια της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα ενίσχυσε τις δυνάμεις του, με αποτέλεσμα να κερδίσει τις εκλογές του 2015 και να γίνει κυβέρνηση. Προφανώς η κυρία Τζάκρη εννοεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνης της περιόδου και ο Αλέξης Τσίπρας έλεγαν ψέματα στον ελληνικό λαό.

Με την ίδια λογική, ίσως να μην είναι μακριά η μέρα που η ίδια ή κάποιος άλλος από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ θα πει πως πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και για τη διακυβέρνηση της περιόδου 2015-2019!

The post … Ρίχνει «ταφόπλακα» στον Τσίπρα ο Κασσελάκης; appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα